הוראות הכנה
מרכיבים
2 סטייקים אנטרקוט (כ 250 גרם כ"א)
2 סטייקים סינטה (כ250 גרם כ"א)
למישרה:
3 כפות שמן זית
שתי כפות חומץ בלסמי איכותי
למצע:
צרור עלי רוקט
קילופי פרמז'ן אמיתית איכותית
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
½ כפית מלח גס
אופן ההכנה
משרים את הסטייקים כל 10 דקות בשמן הזית וחומץ הבלסמי (אין להשרות לזמן ממושך יותר מפני שהחומציות של הבלסמי עלולה "לבשל" את הבשר). מחממים מחבת יצוקה כבדה לחום גבוהה מאוד ומתחילים בצליית האנטרקוט, כאשר הופכים את האנטרקוט מוסיפים את הסינטה שצריכה צליה קצרה יותר וצולים מעט פחות מהדרגה הרצויה. חותכים את הסטייקים לרצועות עבות (ברוחב כ-1 וחצי ס"מ). וממשיכים לצלות כ דקה.
בזמן צליית הבשר מערבבים בקערה את עלי הרוקט על שמן הזית הבלסמי והמלח.
מסדרים שתי צלחות:
מטפטפים מעט שמן זית ומעט בלסמי על כל צלחת, מפזרין מען קילופי פרמז'ן בנדיבות, מפזרים מחצית מהרוקט על כל צלחת ומעל לכל מסדרים את רצועות הסטייק ומפזרים עוד פרמז'ן.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון