עוגה פשוטה ומענגת במרקם נהדר – מקור המתכון: חברה אמריקאית שלי, בט'
5-6 כפות דבש
6 חלמונים
כפית קינמון
חצי כוס שמן
3/4 כוס מים רותחים + 4 כפות שטוחות נס קפה
2 כוסות קמח רגיל
כפית סודה לשתיה
6 חלבונים
3/4 כוס סוכר
צימוקים ואגוזים לפי הטעם
לערבב בקערה את הדבש, החלמונים, הקינמון והשמן, לטרוף היטב
להוסיף 3/4 כוס מים עם 4 כפות נס קפה
להוסיף את הקמח והסודה לשתיה
להקציף את החלבונים על 3/4 כוס הסוכר לקצף נוקשה
לחבר את תכולת שתי הקערות בעדינות
להוסיף צימוקים ואגוזים שקומחו קלות
מחלקים את התערובת לשתיים או שלוש תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, (בשתיים – תצא עוגה גבוהה יותר, בשלוש הפרוסות יותר עדינות) אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות במשך כחצי שעה, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
2 – עוגת הדבש של חמדה עם זנגויל מסוכר – * מתכון מהפורום
50 גר' פקאן סיני או אגוזי מלך או פקאן רגיל, קצוצים.
להגשה:
אבקת סוכר
אפשרות: נטיפי שוקולד לבן.
אופן הכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני נמוך (170 מעלות). משמנים ומקמחים את התבנית.
2. קולפים את הבננות, מועכים במזלג בתוך קערית. מוסיפים להן כף מהברנדי וכף מהדבש ומערבבים היטב.
3. שמים את החלב, מיץ התפוזים, שארית הברנדי, הביצים, הסוכר, השמן ותמצית הוניל בקערת המערבל ומקציפים כ- 5 דקות במהירות בינונית עד שנוצרת עיסה אחידה ודלילה.
מוסיפים את שאר הדבש ומקציפים כדקה נוספת, עד שהוא נבלע לגמרי.
4. מנפים את הקמח דרך מסננת לקערה גדולה. מוסיפים את אבקת האפייה, את הסודה לשתיה ואת הקינמון ומערבבים. מוסיפים לקערת הדבש ומערבבים ידנית (או מערבלים במהירות איטית), עד שנוצרת בלילה אחידה. מוסיפים את הבננות ואת האגוזים ומערבבים. יוצקים לתבנית ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים.
5. ההגשה: מפזרים אבקת סוכר דרך מסננת ואם רוצים, מעטרים בנטיפי השוקולד. מגישים .
הערות:
אם רוצים עוגה פרווה: פשוט מחליפים את החלב במיץ תפוזים טרי או במיץ תפוחים מדולל.
תבנית קוגלהוף בקוטר 24 או 6 תבניות קוגלהוף אישיות או 2 תבניות אינגליש קייקבאורך 28 ס"מ
1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות) ומשמנים את התבנית.
2. שמים בקערת מערבל את הקמח והדבש ומערבלים כחצי דקה. ממשיכים לערבל ומוסיפים בהדרגה את אבקת האפיה, הסוכר, הביצים, התבלינים והחלב. מערבלים עוד דקה-שתיים עד שנוצר מרקם אחיד.
3. יוצקים לתבנית ואם רוצים מקמחים קלות את קליפות ההדרים המסוכרות וזורים מעל (הקימוח ימנע מהן לשקוע)ץ אופים כ 50 דקות, עד שקיסם הננעץ המרכז העוגה יוצא יבש ונקי ולעוגה צבע דבש חום.
4. אם רוצים, מושחים את העוגה בעודה חמה בדבש או ריבה. אם רוצים מעטרים בקליפות ההדרים.
הערות:
זמן הכנה:שעה וחצי כולל אפיה
דרגת קושי:קל
איך שומרים:4 ימים עטופה בניילון נצמד בטמפ' החדר
**העוגה אינה מכילה שומן נוסף מלבד זה שבביצים וכי הטעם הדומיננטי והנפלא המתקבל הוא טעמו החזק של הדבש בניחוח התבלינים
**העוגה במיטבה 24 שעות לאחר הכנתה לכן מומלץ לצנן לאחר האפיה, לעטוף בניילון נצמד ולהשהות בטמפ' החדר 24 שעות. כך תהיה רכה ולחה יותר
19 – עוגת דבש ללא סוכר וקמח של אוריתה – * מתכון מהפורום
עוגה מיוחדת, עדינה וטעימה מאוד.
5 ביצים מופרדות
43 כוס דבש
31 כוס שמן
21 כפית סודה לשתיה
2.5 כוסות שקדים טחונים דק (קלופים ולא קלויים)
21 כפית קפה טורקי ב- 21 כוס מים.
* מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
* מקציפים את החלמונים+דבש+שמן, אח"כ להוסיף סודה לשתיה והקפה.
* מוסיפים את השקדים לתערובת החלמונים.
* מערבבים בעדינות את שתי התערובות ואופים ב 170 מע' עד שקיסם יוצא יבש.
20 – עוגת דבש של 'בן עמי' – דנה20 * מתכון מהפורום
העוגה הזו יוצאת בהירה, לא כהה כמו עוגת דבש רגילה.
מקור המתכון – מוסף גורמה
100 גרם חמאה
250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
50 גרם דבש
תמצית וניל
2 ביצים
160 גרם (1/4 1 כוסות)קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/3 כפית מלח
150 צ"ל (3/4 כוס) חלב
לסירופ:
50 מ"ל מים
70 גרם סוכר
30 גרם דבש
מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים אותם יחד עם המלח.
מקציפים את החמאה והסוכר עד שמקבל קרם אוורירי ותפוח.
מוסיפים תוך כדי הקצפה את הדבש ותמצית הוניל.
ממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים כף אחת מתערובת הקמח במהירות איטית, מוסיפין את הביצים בזו אחר זו וממשיכים בהקצפה.
מוסיפים תוך כדי ערבוב איטי את יתרת הקמח והחלב לסירוגין , עד שמתקבלת עיסה אחידה.
מוזיגים את העיסה לתבנית.
אופים ב 180 מעלות כ 30 דקות.(בודקים שהעוגה מוכנה בעזרת קיסם).
מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה בסיר את המים, הסוכר והדבש.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מרטיבים בסירופ.
הערות:
תבנית אינגליש קייש
21 – עוגת הדבש של ריקי – * מתכון מהפורום
4 ביצים
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס דבש
1 חבילה קמח אוסם קטן
קצת תמצית וניל
1 כוס מים רותחים מהול בכפית גדושה נס קפה
אפשר להוסיף קצת קינמון,צפורן
להכניס הכל למערבל( בהתחלה להקציף את הביצים השלמות מספר דקות}
ובהדרגה את שאר המצרכים,אפשר להוסיף גם צימוקים.
לחמם תנור בחום בינוני,לאפות ב-150 מעלות בערך כשעה.