חומוס כמו של חליל ברמלה
בשיטוטי באינטרנט גיליתי מתכון מצויין לחומוס. העתקתי אותו ובעוונותי – אני לא זוכרת מהיכן. היו שם חומוס גלילי וחומוס ירושלמי. אני הלכתי על הירושלמי, והוספתי שיפצור משלי לאחר תגלית מפתיעה, ומעשה שהיה כך היה: brאנחנו קונים מדי פעם קופסא מהחומוס האלוהי והבלתי ניתן לחיקוי של חליל ברמלה. brיום אחד, בעודי מעבירה וויש בקופסא, נפלתי כנראה על איזור בלתי מעורבב בעליל והבחנתי בטעם שלא הייתי מעלה על דעתי להכניס לחומוס. וכנראה פיצחתי את סוד הטעם. brהיה שם טעם ברור (!) של מי-זהר (מי פריחת הדרים). וגם צנובר לא ממש טחון היה שם. brמאז אני מוסיפה בסוף העיבוד כמות של כפית מי זהר , וזה זה. עליתי עליהם. brועכשיו גם אתם יודעים. brהערה: רצוי לדלל את החומוס כי הוא מסמיך עם הזמן. brהדילול יעשה באמצעות מי הבישול של החומוס. brנשמר במקרר עד חמישה ימים. br