חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חלה "בריאה" עם קמח מלא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חלה "בריאה" עם קמח מלא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות קמח רגיל מנופה
4 כוסות קמח מלא מנופה
2 ביצים
1 שקית שמרית או קוביית שמרים טריים
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סילאן תמרים או דבש
2 כפיות מלח
2 כוסות מים פושרים
לציפוי:
מעט מים או ביצה טרופה למריחה על החלה
סומסום, קצח, זעתר, מלח, פרג או תערובת של כולם יחד
אופן ההכנה
שמים בקערה של המיקסר את 2 סוגי הקמח עם השמרית ומערבבים קלות.
בנפרד מערבבים שמן, מים, סילאן,מלח,ביצים. יוצקים את תערובת הנוזלים בהדרגה לקערת המיקסר תוך הפעלתו במהירות איטית (למניעת השפרצה..). מערבלים עד שהבצק שנוצר נפרד מדפנות הקערה.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה ללישה ידנית של מספר דקות עד שמרגישים שהוא גמיש, נעים למגע ולא דביק. יוצרים כדור ומניחים אותו בקערה ומורחים אותו בשמן קנולה מכל צדדיו. מכסים במגבת מטבח לחה ומתפיחים אותו כשעה או עד שיכפיל את נפחו.
טופחים עליו להוציא ממנו את האויר ולשים שוב מספר דקות. מחלקים אותו ל-3 ויוצרים מכל חלק גליל באורך הרצוי של החלה. קולעים את הגלילים לחלה ומניחים אותה בתבנית משומנת. מורחים את החלה במעט מים ומפזרים את הציפוי המועדף.
מניחים להתפחה נוספת של 30 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות. מחכים כ-5דקות לפני שמשחררים את החלה מהתבנית ומעמידים אותה על רשת לצינון.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון