חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חצילונים ממולאים בשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חצילונים ממולאים בשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
15 חצילונים
שמן לטיגון חצי עמוק
600 גרם בקר (צלעות) טחון
1 בצל גדול קצוץ
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס פטרוזיליה
עגבנייה ללא גרעינים ומיץ, קצוצה לקוביות קטנות
לרוטב: 400 גרם עגבניות משומרות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
3 כפות שמן סוכר, מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
+ מכינים את החצילונים למילוי: מקלפים 3 רצועות מקליפת כל חצילון, כך שנוצרת דוגמת פסים.
+ מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, ומטגנים חצילונים 5-3 דקות להזהבה וריכוך. מצננים.
+ מכינים את המלית: מטגנים בצל להזהבה. מוסיפים בשר ומטגנים עד שהוא נעשה אפור. מתבלים ומורידים מהאש.
+ מוסיפים עגבנייה ופטרוזיליה, מערבבים ומצננים.
+ ממלאים, מכינים את הרוטב ואופים: חותכים חריץ לעומק החציל, לפי גודל רצועת קליפה (כלומר שישית חצילון) ומרוקנים את התוכן מעט.
+ מחממים תנור ל-190 מעלות.
+ ממלאים את החצילונים במלית בשר, כך שיתקבלו כיפות תפוחות.
+ מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים לפיירקס. מסדרים את החצילונים בצפיפות, ואופים רבע שעה, עד שהבשר משחים והרוטב מצטמצם. אפשר לאפות מראש, לקצר את האפיה ב-5 דקות, ולחמם סמוך להגשה.
מגיש: benla1
מקור:
שתף את המתכון