+ מכינים את החצילונים למילוי: מקלפים 3 רצועות מקליפת כל חצילון, כך שנוצרת דוגמת פסים.
+ מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, ומטגנים חצילונים 5-3 דקות להזהבה וריכוך. מצננים.
+ מכינים את המלית: מטגנים בצל להזהבה. מוסיפים בשר ומטגנים עד שהוא נעשה אפור. מתבלים ומורידים מהאש.
+ מוסיפים עגבנייה ופטרוזיליה, מערבבים ומצננים.
+ ממלאים, מכינים את הרוטב ואופים: חותכים חריץ לעומק החציל, לפי גודל רצועת קליפה (כלומר שישית חצילון) ומרוקנים את התוכן מעט.
+ מחממים תנור ל-190 מעלות.
+ ממלאים את החצילונים במלית בשר, כך שיתקבלו כיפות תפוחות.
+ מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים לפיירקס. מסדרים את החצילונים בצפיפות, ואופים רבע שעה, עד שהבשר משחים והרוטב מצטמצם. אפשר לאפות מראש, לקצר את האפיה ב-5 דקות, ולחמם סמוך להגשה.