הוראות הכנה
מרכיבים
לבסיס:
9 חלבונים
240 גר' אבקת סוכר
50 גר' קמח רגיל
150 גר' אגוזי מלך קצוצים או בוטנים קצוצים
לקרם:
160 גר' חמאה
1 כפית קוניאק
1 כפית קקאו
2 גר' סוכר וניל
1 ביצה
90 גר' חלב
125 גר' אבקת סוכר
אופן ההכנה
1. בסיסי: לערבב את האגוזים עם קמח ו 190 גר' אבקת סוכר.
2. להקציף את החלבונים. בסוף ההקצפה להוסיף את אבקת הסוכר שנותרה (50 גר').
3. לערבב את קצף החלבונים עם תערובת הקמח.
4. לאפות 2 בסיסים.
5. קרם: לערבב את החלב עם אבקת סוכר ולהרתיח.
6. להקציף מעט את הביצה ולהוסיף אליה את החלב המורתח.
7. להחזיר לכיריים,להביא את התערובת לרתיחה ולכבות את הלהבה.
8. לקרר את התערובת.
9. להקציף את החמאה. תוך כדי הקצפה להוסיף לאט לאט את תערובת החלב, קוניאק, את אבקת הקקאו וסוכר וניל.
להרכיב את העוגה: שכבת בסיס, שכבת קרם, שכבת בסיס. למרוח את הקרם גם מסביב לעוגה ולפזר מעט אגוזים קצוצים.
מגיש:
מקור: ספר מתכונים רוסי
שתף את המתכון