חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כבישת זיתים ירוקים/דפוקים/ ושחורים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בתחילת חודש אוקטובר מתחיל מסיק הזיתים זו התקופה למצוא אותם בשווקים brבמחירים סבירים brשווה לכבוש זייתים לא בגלל המחיר אלא בגלל האיכות והטעם אז יאללה עצלנים brקומו זה לא מסובך זה לא קשה וסוחט בסופו של תהליך מחמאות אז מי צריך יותר
כבישת זיתים ירוקים/דפוקים/ ושחורים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בתחילת חודש אוקטובר מתחיל מסיק הזיתים זו התקופה למצוא אותם בשווקים brבמחירים סבירים brשווה לכבוש זייתים לא בגלל המחיר אלא בגלל האיכות והטעם אז יאללה עצלנים brקומו זה לא מסובך זה לא קשה וסוחט בסופו של תהליך מחמאות אז מי צריך יותר
הוראות הכנה
מרכיבים
איך בוחרים זיתים לכבישה?
בכבישת זיתים ביתית חשוב להקפיד על שימוש בפירות שלמים ולא נגועים,
יש לשתוף את הזיתים במים נקיים לפני הכבישה ולהחליף את התמיסה בתדירות
המתבקשת (לפי שיטת הכבישה) כדי לסלק את המרירות. חשוב להקפיד על ריכוז
המלחים בתמיסה – לפי שיטת הכבישה.
כיצד כובשים?
הזיתים יכולים להכבש בשלמותם או אחרי שנחרצו / נדפקו. הכל תלוי בסבלנות
ובהעדפות שלכם. תהליך הכבישה מפוגג את המרירות מהזית. זה נמשך יותר זמן
כשהזיתים שלמים. זיתים שלמים משרים בתמיסת מלח במשך חודש.
אחר כך מסננים ומשרים בתמיסת מלח חדשה עם חומרי טעם: לימון, שום, פלפל
חריף. בשלב הזה נכנסים לתהליך כבישה (וציפיה) של ארבעה חודשים!.
בזיתים "דפוקים" יש שתי אסכולות: אלה שקודם דופקים את הזית ואז משרים
במים, עוד לפני הכבישה ואלה שמתעקשים על השריה עוד לפני הדפיקה. כך או כך
משרים את ה"דפוקים" במים, (שאותם מחליפים מדי יום)במשך כמה ימים ואז
מעבירים לתמיסת מלח מתובלת. אחרי חודש – הזיתים מוכנים.
כבישת הזיתים נעשת בכלי אטום לאוויר (פלסטיק נושם, ולכן הוא מחוץ לתחום).
אפשר להשתמש בצנצנת זכוכית או בפח. אם אתם כובשים מתחילים,
העדיפו כלי חדש. אם אתם משתמשים בכלי משומש, הוא חייב (!)
להיות מעוקר – אחרת תרד כל ההשקעה לטמיון.
תמיסת המלח שבה כובשים צריכה להיות בריכוז של %10-12%. – מלח מוסיפים
לפי מבחן הביצה. כלומר, לוקחים ביצה בטמפרטורת החדר, מניחים בתוך המים
ומוסיפים מלח עד שהביצה צפה.
מעל לתמיסה חייבים לצקת מפלס יפה של שמן לאטימה, לא חייבים שמן זית.
בכל פעם שמוציאים זיתים חייבים לוודא שמפלס השמן לא נפגע –
כך יישמרו הזיתים מפני עובש.
אזהרה: אם אתם חייבים לטעום במהלך הכבישה השתמשו בכף/מזלג יבשים
ולא באצבעות.
מתכוני כבישת זיתים:
זיתים דפוקים
1 ק"ג זית סורי ירוק ולא פצוע
12-6 (לפי הטעם) שיני שום לא קלופות
1 לימון פרוס דק
2-3 פלפלונים חריפים
מעט שמן זית
הכנה:
* שוברים את הזיתים במכת פטיש קלה או חורצים בסכין
* משרים את הזיתים במים ומחליפים מדי יום
* מעבידים את הזיתים למיכל זכוכית נקי, מוסיפים את השום, הלימון
והפלפלונים בין הזיתים ומכסים בתמיסת מלח (100 גרם מלח לליטר מים)
* יוצקים מעט שמן זית מעל ומאחסנים כחודש במקום אפל וקריר.
זיתים שחורים כבושים במלח
זו השיטה בה כובשים את זיתי התסוס המפורסמים ביוון,
אפשר לכבוש זית נבאלי או ברנע, אך הסורי הוא הטוב מכולם.
חומרים
1 ק"ג זיתים שחורים
1 ק"ג מלח בישול
בסלסלת קש מסדרים שכבות של זיתים ומלח ותולים לחודש במקום שטוף שמש.
על הזיתים מניחים משקולת. מתחת לסלסלה כדאי לשים כלי לקליטת הנוזלים.
בלילה, במיוחד שאזורים לחים, כדאי להכניס את הסלסלה הביתה.
זיתים מתובלים:
זיתים בסגנון ים תיכוני: מוסיפים לכל 250 גרם זיתי קלמנטה
¼ כוס שמן זית מתובל בחופן עלי אורגנו קצוצים, חופן עלי תימין או רוזמרין,
שום כתוש וקליפה מגוררת מלימון או מ ½ תפוז.
זיתים בסגנון מרוקאי: מוסיפים לכל 250 גרם זיתים ירוקים ¼ כוס שמן זית
מתובל בחופן עלי פטרוזיליה קצוצים, חופן עלי כוסברה קצוצים, קורט כמון ,
שום וצ‘ילי כתוש.
זיתים בסגנון בלקני: מוסיפים לכל 250 גרם זיתים סגולים ¼ כוס שמן זית
מתובל בבצל סגול פרוס ובמעט חומץ.
זיתים בקארי: מערבבים את הזיתים עם שמן זית מתובל באבקת קארי
ומוסיפים זרעי כוסברה קלויים, כוכבי אניס ומקל קינמון שבור.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון