חיפוש
הצג עוד...
סינון מתקדם
Hidden label
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
Hidden label
חיפוש לפי שם המתכון
Hidden label
חיפוש בתוכן המתכון
Hidden label
סינון לפי סוג מטבח
Hidden label
בחר הכל
Hidden label
-אישי-
Hidden label
איטלקי
Hidden label
אירי
Hidden label
אמריקאי
Hidden label
אנגלי
Hidden label
ארגנטינאי
Hidden label
אתיופי
Hidden label
בוכארי
Hidden label
בולגרי
Hidden label
בלגי
Hidden label
ברזילאי
Hidden label
גרוזיני
Hidden label
גרמני
Hidden label
הודי
Hidden label
הולנדי
Hidden label
הונגרי
Hidden label
טוניסאי
Hidden label
טורקי
Hidden label
טריפוליטאי
Hidden label
יווני
Hidden label
יפני
Hidden label
ישראלי
Hidden label
לבנוני
Hidden label
מקסיקני
Hidden label
מרוקאי
Hidden label
סורי
Hidden label
סיני
Hidden label
ספרדי
Hidden label
סקוטי
Hidden label
סרבי
Hidden label
עירקי
Hidden label
ערבי
Hidden label
פולני
Hidden label
פורטוגזי
Hidden label
פיני
Hidden label
פרסי
Hidden label
צ'כי
Hidden label
צרפתי
Hidden label
קאריבי
Hidden label
קווקאזי
Hidden label
קוריאני
Hidden label
רומני
Hidden label
רוסי
Hidden label
שוודי
Hidden label
שוויצרי
Hidden label
תאילנדי
Hidden label
תימני
סינון לפי קטגוריה
Hidden label
בחר הכל
Hidden label
חגים
Hidden label
חנוכה
Hidden label
ט"ו בשבט
Hidden label
פורים
Hidden label
פסח
Hidden label
ראש השנה
Hidden label
שבועות
Hidden label
קטגוריה
Hidden label
-מתכון וידאו-
Hidden label
אומלטים ולביבות
Hidden label
אופה לחם
Hidden label
אורז
Hidden label
אטריות
Hidden label
בכתב יד
Hidden label
בצקים
Hidden label
בשר
Hidden label
גבינות
Hidden label
גלידות ושרבטים
Hidden label
דגים
Hidden label
דיאטטי
Hidden label
ירקות
Hidden label
לחמים ולחמניות
Hidden label
ללא גלוטן
Hidden label
מאכלי בריאות
Hidden label
מאכלי ים
Hidden label
מאכלי עדות
Hidden label
מאכלי עוף
Hidden label
מאכלים לילדים
Hidden label
מאכלים לשבת
Hidden label
מאפים מלוחים
Hidden label
מאפים מתוקים
Hidden label
מוחמצים
Hidden label
מוסים וקרמים
Hidden label
מטבלים וממרחים
Hidden label
מיוחדים
Hidden label
ממולאים
Hidden label
מרקים
Hidden label
משקאות וקוקטיילים
Hidden label
משקאות חמים
Hidden label
מתאבנים
Hidden label
מתוקים מטוגנים
Hidden label
מתכוני סבתא
Hidden label
סלטים
Hidden label
עוגות
Hidden label
עוגיות וביסקויטים
Hidden label
פיצות
Hidden label
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
Hidden label
פירות
Hidden label
פסטות
Hidden label
פשטידות בשרי
Hidden label
פשטידות חלבי
Hidden label
צמחוני
Hidden label
צעד אחר צעד
Hidden label
קטניות
Hidden label
קציצות
Hidden label
רטבים
Hidden label
ריבות
Hidden label
שוקולד
Hidden label
שייקים
Hidden label
תבשילי קדרה
Hidden label
תפוחי אדמה
Hidden label
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
Hidden label
כן
Hidden label
לא
סינון לפי סוג מנה
Hidden label
בחר הכל
Hidden label
חטיף
Hidden label
סלטים
Hidden label
עיקרית
Hidden label
קינוח
Hidden label
ראשונה
Hidden label
תוספת
כבישת זיתים ירוקים/דפוקים/ ושחורים
בתחילת חודש אוקטובר מתחיל מסיק הזיתים זו התקופה למצוא אותם בשווקים brבמחירים סבירים brשווה לכבוש זייתים לא בגלל המחיר אלא בגלל האיכות והטעם אז יאללה עצלנים brקומו זה לא מסובך זה לא קשה וסוחט בסופו של תהליך מחמאות אז מי צריך יותר
קטגוריה
ירקות
,
מוחמצים
,
מיוחדים
,
מתאבנים
,
מתכוני סבתא
,
סלטים
,
צמחוני
הוראות
מרכיבים
איך בוחרים זיתים לכבישה?
בכבישת זיתים ביתית חשוב להקפיד על שימוש בפירות שלמים ולא נגועים,
יש לשתוף את הזיתים במים נקיים לפני הכבישה ולהחליף את התמיסה בתדירות
המתבקשת (לפי שיטת הכבישה) כדי לסלק את המרירות. חשוב להקפיד על ריכוז
המלחים בתמיסה לפי שיטת הכבישה.
כיצד כובשים?
הזיתים יכולים להכבש בשלמותם או אחרי שנחרצו / נדפקו. הכל תלוי בסבלנות
ובהעדפות שלכם. תהליך הכבישה מפוגג את המרירות מהזית. זה נמשך יותר זמן
כשהזיתים שלמים. זיתים שלמים משרים בתמיסת מלח במשך חודש.
אחר כך מסננים ומשרים בתמיסת מלח חדשה עם חומרי טעם: לימון, שום, פלפל
חריף. בשלב הזה נכנסים לתהליך כבישה (וציפיה) של ארבעה חודשים!.
בזיתים "דפוקים" יש שתי אסכולות: אלה שקודם דופקים את הזית ואז משרים
במים, עוד לפני הכבישה ואלה שמתעקשים על השריה עוד לפני הדפיקה. כך או כך
משרים את ה"דפוקים" במים, (שאותם מחליפים מדי יום)במשך כמה ימים ואז
מעבירים לתמיסת מלח מתובלת. אחרי חודש הזיתים מוכנים.
כבישת הזיתים נעשת בכלי אטום לאוויר (פלסטיק נושם, ולכן הוא מחוץ לתחום).
אפשר להשתמש בצנצנת זכוכית או בפח. אם אתם כובשים מתחילים,
העדיפו כלי חדש. אם אתם משתמשים בכלי משומש, הוא חייב (!)
להיות מעוקר אחרת תרד כל ההשקעה לטמיון.
תמיסת המלח שבה כובשים צריכה להיות בריכוז של %10-12%. מלח מוסיפים
לפי מבחן הביצה. כלומר, לוקחים ביצה בטמפרטורת החדר, מניחים בתוך המים
ומוסיפים מלח עד שהביצה צפה.
מעל לתמיסה חייבים לצקת מפלס יפה של שמן לאטימה, לא חייבים שמן זית.
בכל פעם שמוציאים זיתים חייבים לוודא שמפלס השמן לא נפגע
כך יישמרו הזיתים מפני עובש.
אזהרה: אם אתם חייבים לטעום במהלך הכבישה השתמשו בכף/מזלג יבשים
ולא באצבעות.
מתכוני כבישת זיתים:
זיתים דפוקים
1 ק"ג זית סורי ירוק ולא פצוע
12-6 (לפי הטעם) שיני שום לא קלופות
1 לימון פרוס דק
2-3 פלפלונים חריפים
מעט שמן זית
הכנה:
* שוברים את הזיתים במכת פטיש קלה או חורצים בסכין
* משרים את הזיתים במים ומחליפים מדי יום
* מעבידים את הזיתים למיכל זכוכית נקי, מוסיפים את השום, הלימון
והפלפלונים בין הזיתים ומכסים בתמיסת מלח (100 גרם מלח לליטר מים)
* יוצקים מעט שמן זית מעל ומאחסנים כחודש במקום אפל וקריר.
זיתים שחורים כבושים במלח
זו השיטה בה כובשים את זיתי התסוס המפורסמים ביוון,
אפשר לכבוש זית נבאלי או ברנע, אך הסורי הוא הטוב מכולם.
חומרים
1 ק"ג זיתים שחורים
1 ק"ג מלח בישול
בסלסלת קש מסדרים שכבות של זיתים ומלח ותולים לחודש במקום שטוף שמש.
על הזיתים מניחים משקולת. מתחת לסלסלה כדאי לשים כלי לקליטת הנוזלים.
בלילה, במיוחד שאזורים לחים, כדאי להכניס את הסלסלה הביתה.
זיתים מתובלים:
זיתים בסגנון ים תיכוני: מוסיפים לכל 250 גרם זיתי קלמנטה
¼ כוס שמן זית מתובל בחופן עלי אורגנו קצוצים, חופן עלי תימין או רוזמרין,
שום כתוש וקליפה מגוררת מלימון או מ ½ תפוז.
זיתים בסגנון מרוקאי: מוסיפים לכל 250 גרם זיתים ירוקים ¼ כוס שמן זית
מתובל בחופן עלי פטרוזיליה קצוצים, חופן עלי כוסברה קצוצים, קורט כמון ,
שום וצילי כתוש.
זיתים בסגנון בלקני: מוסיפים לכל 250 גרם זיתים סגולים ¼ כוס שמן זית
מתובל בבצל סגול פרוס ובמעט חומץ.
זיתים בקארי: מערבבים את הזיתים עם שמן זית מתובל באבקת קארי
ומוסיפים זרעי כוסברה קלויים, כוכבי אניס ומקל קינמון שבור.