חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כעכים מתקתקים בניחוח תפוז וקינמון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בייגלאך במתיקות מתונה , בסגנון הסבתות, שמוסיפים למשלוח במנות נופך של נוסטלגיה, משקל נגד לאזני המן במילויים פוסט-מודרניים
כעכים מתקתקים בניחוח תפוז וקינמון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בייגלאך במתיקות מתונה , בסגנון הסבתות, שמוסיפים למשלוח במנות נופך של נוסטלגיה, משקל נגד לאזני המן במילויים פוסט-מודרניים
הוראות הכנה
מרכיבים
1/3 כוס סוכר
1 ביצה
1/3 כוס שמן
¼ כוס מיץ תפוזים
½2 כוסות קמח תופח
¼ כוס קינמון
קליפה מגוררת דק מחצי תפוז
ביצה טרופה
לזרייה:
זרעי שומשום או פרג לא טחון ( או שניהם)
אופן ההכנה
טורפים את הסוכר והביצה בקערה, לתערובת תפוחה ובהירה ( הכי קל במיקסר יד חשמלי).
מוסיפים בהדרגה ותוך כדי טריפה את השמן ומיץ התפוזים.
מוסיפים את הקמח, הקינמון וקליפת התפוז.
מערבבים עד לקבלת בצק רך, שאותו לשים במשך דקה או שתיים עד שהוא חלק ( אם צריך, מוסיפים מעט קמח או מעט מים).
בסכין חדה מחלקים את הבצק ל-32 חתיכות שוות ( חותכים לרבעים, חוצים את הרבעים לשמיניות, וממשיכים לחצות עוד פעמיים).
מגלגלים כל חתיכת בצק לנקניק בעובי של כסנטימטר ובאורך של כ-12 ס"מ, וסוגרים לצורת כעך עגול. מעבירים את הכעכים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ( לא מצופפים כדי לאפשר לכעכים לתפוח).
מורחים את הכעכים בביצה טרופה בעזרת מברשת, וזורים עליהם שומשום, פרג או תערובת של שניהם.
אופים בחום של 180 מעלות, עד שהכעכים מתחילים להזהיב ( 20-25 דקות). מצננים על רשת לעוגיות.
הכעכים מתקבלים פריכים במידה מתונה.
לכעכים פריכים מאוד - מקררים את התנור ל-100 מעלות, מכניסים פנימה את הכעכים האפויים, מכבים את התנור ומשאירים אותם בפנים בדלת סגורה עוד כשעה.
מגיש: שרון שני
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון