חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לביבות בטטה ותפ"א במילוי בשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לביבות בטטה ותפ"א במילוי בשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 בטטות בינוניות מבושלות (5 דקות במיקרוגל)
2 תפוחי אדמה גדולים או 2 בינוניים מבושלים
2 ביצים
מלח, פלפל, קורט אגוז מוסקט
4 כפות קמח או פירורי לחם ,או קמח מצה
המלית:
300 גרם בשר טחון מעורב עגל/עוף
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
קורט סודה לשתייה
מלח, פלפל, קורט קינמון, זעתר יבש
1 כפית רוטב סוייה
1 ביצה טרופה
חופן פטרוזיליה/שמיר קצוצים
1 תפוח אדמה מבושל מגורר
50 גרם צנוברים
2 כפות מיץ עגבניות
שמן זית לטיגון
לציפוי:
1 ביצה טרופה
פירורי לחם או קמח מצה
אופן ההכנה
מגררים את תפ"א והבטטות, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד ליצירת עיסה אחידה. מצננים במקרר מספר שעות.
מזהיבים את הבצל, מוסיפים שום קצוץ ואת הבשר הטחון, כפית סוייה ומיץ העגבניות ומטגנים תוך ערבוב מתמיד (שלא יווצרו גושים) עד שהבשר משנה את צבעו. מורידים מהאש, מוסיפים את תפוח האדמה המבושל , סודה לשתייה ועשבי התיבול ולבסוף את הביצה הטרופה והצנוברים. מצננים היטב גם את המלית.
מוציאים את העיסה של הבטטות/תפ"א, מרטיבים את הידיים במים ויוצרים כדורים קטנים כמו קציצות. במרכז כל כדור יוצרים גומה עם האצבע וממלאים בכפית מהמלית. סוגרים קצוות ומגלגלים שוב. כך עד לגמר הבצק והמלית.
מחממים שמן במחבת, מגלגלים את הכדורים בביצה טרופה ובפירורי לחם/קמח מצה ומטגנים מכל הצדדים עד הזהבה.
מניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.
מגישים חם אבל מאוד טעים גם קר וגם פושר.
ניתן להגיש כארוחת מזנון, עיקרית או כתוספת, בקיצור, איך שבא...
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון