1. בכלי מתאים משרים את המצות בחלב עד שהמצות מתנפחות קלות ונעשות רכות.
2. בסיר ממיסים את המרגרינה ומזהיבים בה את הבצל. מוסיפים את הפטריות לסיר וממשיכים להזהיב כ- 8-5 דקות תוך בחישה. מורידים מהאש.
3. מוסיפים לסיר את יתר החומרים ואת הקטשופ והגבינה הצהובה, ובוחשים היטב.
4. בתבנית אפייה מתאימה שוטחים חצי מכמות המצות שהושרו בחלב, ויוצקים חצי מתערובת החומרים שבסיר. שוטחים את שאר רבעי המצות השרויות בשכבה נוספת.
יוצקים מעל המצות את שארית התערובת ומיישרים.
5. אופים בתנור בחום בינוני-גבוה כ-50 דקות, עד שה"לזניה" מזהיבה.
6. מוסיפים לחלב שנשאר משריית המצות את 3 כפות הקטשופ הנוספות ואת 1/2 כוס הגבינה הצהובה המגוררת, וכ-15 דקות לפני סוף האפייה שוטחים על הלזניה. ממשיכים לאפות כ-15 דקות נוספות.