חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם דבש, פירות ותבלינים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת דבש בעלת כושר שרידות מופלא. br(לחמים מתוקים עם פירות - לעתים נחשבים כעוגות)
לחם דבש, פירות ותבלינים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת דבש בעלת כושר שרידות מופלא. br(לחמים מתוקים עם פירות - לעתים נחשבים כעוגות)
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס דבש
2/3 כוס סוכר לבן
1 כוס שמן קנולה
3 ביצים
2 כפות ברנדי
2/3 כוס תה מרוכז
1 כפית קינמון
1 כפית זנגויל טחון
1 כפית ציפורן טחון
3 כוסות קמח
1 כפית גדושה אבקת אפיה
1 כפית גדושה סודה לשתיה
50 גרם צימוקים
50 גרם קליפות הדרים מסוכרות או פירות יבשים קצוצים
50 גרם אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפיה לחום נמוך (160 מ"צ).
משמנים 2 תבניות מוארכות (25 ס"מ)ומרפדים את התחתית והדפנות בניר אפיה.
2. מערבלים את הדבש, הסוכר, השמן והברנדי במערבל במהירות נמוכה.מוסיפים את התה
והתבלינים וממשיכים לערבל עד קבלת תערובת דלילה אחידה.
3. מפרישים 2 כפות מהקמח ומערבבים את היתר עם אבקת האפיה והסודה לשתיה.מוסיפים
לתערובת הדבש ומערבלים עוד דקה.
4. מערבבים את הצימוקים, הקליפות או הפירות והאגוזים עם 2 כפות הקמח ומוסיפים בבחישה בכף עץ לתערובת.יוצקים את התערובת לתבניות.
5. אופים 20 דקות. מעלים את חום התנור ל-180 מ"צ וממשיכים לאפות עוד 30 דקות או, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
רצוי להגיש רק למחרת האפייה. הלחם נשמר נהדר שבוע או יותר.
מגיש: amitsur
מקור: רותי קינן ידיעות אחרונות
שתף את המתכון