חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם שאור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כולם נבהלים כששומעים בפעם הראשונה על לחם שאור. ברגע שנכנסים לשגרה מהר מאוד br מגלים שלא קונים יותר לחם הביתה. הקפדה על מס' כללים פשוטים תניב תוצאות מעולות. br1.יש להשתמש בכלי עץ או פלסטיק בלבד br2.יש להשתמש במים מינרליים בלבד brבהצלחה!!!
לחם שאור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כולם נבהלים כששומעים בפעם הראשונה על לחם שאור. ברגע שנכנסים לשגרה מהר מאוד br מגלים שלא קונים יותר לחם הביתה. הקפדה על מס' כללים פשוטים תניב תוצאות מעולות. br1.יש להשתמש בכלי עץ או פלסטיק בלבד br2.יש להשתמש במים מינרליים בלבד brבהצלחה!!!
הוראות הכנה
מרכיבים
1ק'ג קמח מלא
1ק'ג קמח לבן רגיל
1ק'ג קמח שיפון
½ כפית מלח
מעט שמן זיית
מעט סולת או קמח תירס
5 ג'ר שמרים (אני יודע שזה"תיחמון" אבל תאמינו לי שאחרי חודש של שימוש אף אחד
לא ירגיש בהבדל בטעם)
אופן ההכנה
בצנצנת עם מכסה מערבבים כוס מים, שמרים,וכף מכל קמח (סה'כ 3 כפות) מתקבלת עיסה דלילה. שוכחים אותה ל-24 שעות במקום קריר וחשוך. בודקים: השאור צריך להכיל בועות רבות.
מוסיפים עוד פעם כף מכל קמח ומים עד לקבלת עיסה דלילה. חוזרים על התהליך כל 24 שעות עד שיש ברשותכם כ-4 כוסות של שאור.
זהו את השלב המתסכל כבר עברתם ועכשיו נגש לשגרת האפיה
בוקר: מחלקים את השאור לשניים ½ חוזר לצינצנת עם מים וקמח כמו שאתם כבר יודעים.
החצי הנוסף ישמש לאפיית הלחם: על כל כוס שאור נוסיף 1 כוס קמח לבן, 1 כוס קמח מלא
½ כפית מלח יש ללוש לבצק גמיש בתוספת מים(מינרליים) לפי הצורך. להמשיך ללוש לפחות
5 דקות. עכשיו עושים מהבצק כדור משמנים במעט שמן זית ומניחים בקערה מכוסה בבד לח.
שותים קפה ויוצאים לעבודה
לילה:מרימים את הבד הלח ולשים שוב את הבצק (זה הזמן הנכון להוסיף לו כל מיני תוספות)לזמן קצר. מכסים אותו והולכים לישון
בוקר: קמים ומייד מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס עם תבנית שטוחה , מוציאים את הבצק מהקערה, לישה קצרה
ומעצבים כיכר עגולה ומהודקת. מפזרים סולת על קרש חיתוך ומניחים עליו את הכיכר, מכסים במגבת מטבח. לדעתי עכשיו זה זמן מעולה לקפה.
אם שתיתם קפה אז כניראה שהתנור כבר חם מספיק. שני דברים אחרונים לעשות: לחתוך בראש הכיכר * (כוכבית) על מנת לאפשר לה לתפוח בתנור. להכניס את הלחם לתנור,לזרוק פנימה 5-6 קוביות קרח (על התחתית).
כעבור 10 דק' מנמיכים חום ל-180 וכעבור עוד 20 דק' הלחם מוכן
לבריאות
מגיש: בונבון
מקור: עצמי
שתף את המתכון