חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

מאפה בטטות וזיתים
הוראות
מרכיבים
  1. 6 בטטות בינוניות, שטופות ופרוסות דק
  2. 3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ופרוסים דק
  3. 150 גרם זיתים שחורים מגולענים
  4. 25 גרם חמאה
  5. 1 כף קמח
  6. 1 כוס חלב
  7. 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  8. 2 כפות טימין טרי קצוץ
  9. קורט אגוז מוסקט
  10. מלח
  11. פלפל שחור טרי
  12. 2 ביצים ,
אופן ההכנה
  1. אופן ההכנה:
  2. לחמם את תנור האפיה ל-180 מעלות צלזיוס.
  3. מסדרים את פרוסות הבטטות ותפוחי האדמה בשכבות בתבנית עגולה חסינת אש, כשבין שכבה לשכבה מפזרים מעט מהזיתים.
  4. מחממים את החמאה בסיר קטן ומוספים את הקמח, ומערבבים היטכ כדי שלא יווצרו גושים. מוסיפים תוך כדי עירבוב את החלב ומבשלים על אש נמוכה כעשר דקות.
  5. מוסיפים את אגוז המוסקט, מלח, פלפל והגבינה, מסירים מהאש ומוסיפים את הביצים תוך כדי עירבוב.
  6. יוצקים את התערובת על פרוסות הבטטות ואופים בתנור ב-180 מעלות צלזיוס, כ-40 דקות.