חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

מאפה גבינות צאן
הוראות
מרכיבים
  1. חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
  2. 300 גרם בצק עלים
  3. למלית:
  4. 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  5. 1 גליל גבינת פרומעז חתוך לקוביות קטנות
  6. 1/3 כוס שמנת מתוקה
  7. מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  8. לציפוי:
  9. ביצה טרופה
  10. 2 כפות שומשום ו/או קצח
אופן ההכנה
  1. 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. 2. מערבבים את כל חומרי המלית היטב בקערה מלבד השמנת המתוקה.
  3. 3. מרדדים את הבצק ליריעה ארוכה, שרוחבה כ-15 ס"מ. מפזרים את מלית הגבינות לאורך הרצועה, מטפטפים שמנת מתוקה ומגלגלים לגליל ומלפפים אותו לשבלול. מצפים בביצה ומפזרים שומשום או קצח לקישוט.
  4. 3. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפה זהוב ויציב, מורידים את חום התנור ל-180 מעלות, כדי שהבצק ייאפה גם במרכז אך לא יתקבל יבש.