אנחנו לא מרוקאים. היינו מתים… brמנהג חגיגות המימונה הוא מנהג חביב המשפיע בעיקר על מחוג המשקל. אבל ככה זה עם דברים טובים. brאימצנו חלקים מהמנהגים, וככה אנחנו שוברים את הפסח.
1. שמים בקערית את השמרים, כפית סוכר, כפית קמח וחצי כוס מים פושרים. מערבבים היטב ומניחים בצד עד שהשמרים יתססו.
2. שמים בקערה גדולה את הקמח. מוסיפים את השמרים שתססו, את שארית המים הפושרים, המלח והשמן, לשים עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. (אני לא הוספתי את כל כמות הקמח מההתחלה אלא ע"פ התחושה)
3. יוצקים את כוס השמן לתבנית גדולה עם שוליים גבוהים. מחלקים את הבצק ל 40 – 35 כדורים קטנים מגלגלים אותם בשמן שבתבנית ומניחים בתוכה. מכסים את התבנית במגבת ומניחים להתפחה.
4. מחממים מחבת כבדה, משמנים משטח על השיש, לוקחים כדור בצק, מניחים על המשטח המשומן, ובכפות ידיים משומנות מותחים את הבצק לעלה עגול ודק ככל האפשר.
5. מניחים את העלה על המחבת. מטגנים מצד אחד בלבד, הופכים את העלה במחבת על הצד הלא עשוי ומניחים עליו עלה נוסף. הופכים ומטגנים את העלה שהונח עכשיו מצד אחד ובינתיים מניחים עלה נוסף, הופכים ומוסיפים עלה נוסף וכך הלאה. נוצרת ערימת לביבות עד שמסיימים לטגן את כל המופלטות. אם הערימה כבדה לכם מדי וקשה להופכה התחילו מחדש את תהליך הטיגון המתחיל במופלטה אחת.