חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ממתק תפוזים בשם העירקי - לוזינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ממתק העשוי מתפוזים וסוכר כמו הממתק שעושים מחבושים שהעירקים עושים ושקוראים לו: "לוזינה"
ממתק תפוזים בשם העירקי - לוזינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ממתק העשוי מתפוזים וסוכר כמו הממתק שעושים מחבושים שהעירקים עושים ושקוראים לו: "לוזינה"
הוראות הכנה
מרכיבים
25 ממתקים:
5 תפוזים בינוניים רצוי ללא גרעינים
4 וחצי כוסות סוכר
3/4 כפית הל טחון
1 וחצי כפיות קינמון
נייר פרגמנט לאפיה
1 כוס קוקוס טחון
אופן ההכנה
שוטפים את התפוזים במים וסבון ומנגבים היטב. חותכים עם הקליפה לפלחים או קוביות גדולות ומנקים מגרעינים.
טוחנים את הפלחים על קליפתם במטחנת בשר.
שמים בסיר רחב בעל תחתית כבדה במיוחד, שמתחתיו אזבסט, את התפוזים הטחונים. מוסיפים סוכר הל וקינמון, ומערבבים היטב.
מבשלים על להבה בינונית 30 דקות ובוחשים לעיתים קרובות שלא יחרך.
מנמיכים הלהבה עד מינימום. מבשלים שעתיים נוספות לעיסה צמיגה ללא נוזלים, ובוחשים לעיתים קרובות.
הלוזינה מוכנה כאשר בשעת הבחישה רואים בבירור את תחתית הסיר.
מרפדים תבנית בנייר פרגמנט ומפזרים עליו מחצית מכמות הקוקוס.
יוצקים את עיסת התפוזים ושוטחים היטב. מפזרים מעל את יתרת הקוקוס.
מצננים וחותכים למעויינים.
שומרים במקרר לפחות 5 שעות טרם ההגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון