חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

מרציפן בטעם של פעם
מתכון מקורי מעולה למרציפן של סבתא שלי
הוראות
מרכיבים
  1. חצי ק"ג סוכר.
  2. חצי ק"ג שקדים שלמים.
  3. כפית מיץ לימון.
  4. כוס וחצי מים.
אופן ההכנה
  1. מכניסים לסיר 1.5 כוסות מים ו- 500 גר' סוכר.
  2. להביא לרתיחה תוך כדי בחישה – כ- 10 דק' על אש גבוהה.
  3. חשוב לערבב כל הזמן.
  4. בודקים שהסירופ מוכן: לתוך כוס עם מים קרים מטפטפים פנימה מהסירופ החם,
  5. אם נוצרת סוכריה יודעים שהסירופ מוכן.
  6. מורידים מהאש ומוסיפים כפית מיץ לימון טרי, ובוחשים.
  7. הכנת השקדים:
  8. חולטים את השקדים השלמים במים רותחים (לא על האש).
  9. משאירים במים הרותחים עד אשר ניתן להכניס את היד למים.
  10. קולפים את השקדים וטוחנים במגררת של מעבד מזון.
  11. הכנת המרצפן:
  12. לאחר שהסירופ מתקרר מעט מוסיפים את השקדים הטחונים ולשים לבצק.
  13. כעבור שעה ניתן לעבוד עם הבצק.
  14. לעשיית צורות, גוללים כדורים קטנים מהבצק ולוחצים באמצעות תבנית בכל צורה רצוייה.
  15. לפני כן ניתן לשים ניילון נצמד בתוך התבנית ורק לאחר מכן ללחוץ על הכדור לקבלת צורה,
  16. ואז למשוך את הניילון מחוץ לתבנית – כך המרצפן יוצא מהתבנית בקלות.
  17. את הבצק ניתן לעטוף בנילון ולהכניס למקרר – ולהכין את המרצפן בצורות בשלב מאוחר יותר.