חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

מרק חומוס ופסטה
הוראות
מרכיבים
  1. 2 וחצי כוסות גרגירי חומוס שהושרו במים 24 שעות
  2. 1 גזר, קצוץ דק
  3. 1 גבעול סלרי, קצוץ דק
  4. 1 בצל בינוני או גדול, קצוץ דק
  5. 1 כפית שום כתוש (רצוי שום טרי)
  6. צרור תבלינים ירוקים המכיל פטרוזיליה, מרווה, בזיליקום וכוסברה.
  7. 3 ליטר מים
  8. 100 גרם פסטה יבשה קצרה, בלתי מבושלת, מסוג פוזילי, קונקיליה או אחרת.
  9. 1/4 כוס שמן זית
  10. מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. קושרים את עשבי התיבול כצרור, בעזרת חתיכת בד מכותנה.
  2. בסיר גדול שמים את שמן הזית, הבצל, הגזר השום ועשבי התיבול ומערבבים על אש בינונית, עד שהם מתכסים בשומן.
  3. מבשלים 5 עד 6 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
  4. מוסיפים את גרגירי החומוס (אחרי שמסננים אותם ממי ההשריה), בוחשים ומבשלים 2 דקות נוספות.
  5. מוסיפים את המים ומבשלים על אש בינונית במשך שעה לפחות.
  6. מפעם לפעם מוסיפים מעט מים ובוחשים כדי שהמרק לא יהיה סמיך מדי וכדי שתכולתו לא תידבק לתחתית הסיר.
  7. מוציאים מהסיר את עשבי התיבול ובעזרת מיקסר יד מרסקים את תכולת המרק בתוך הסיר.
  8. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  9. מרסקים עד שכל התוכן מתרסק, אבל נשאר עדיין כעיסה גסה. (המרק ייראה כמעט כמו דיסה).
  10. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד שהפסטה מתרככת (בסביבות 9-11 דקות).