חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

מרק לקוסקוס
תבורך מדליין, שהיתה העוזרת החרוצה שלי במשך שנים. היא שלימדה אותי איך קוסקוס, ואיך מפרום, ואיך קציצות נהדרות ובדרך גם סיפרה לנו מה יש בארונות ובמגירות של כל תושבי השכונה שאצלם עבדה…. br
הוראות
מרכיבים
  1. מגש ירכי עוף, מפורקים לרגליים ושוקיים.
  2. 250 גרם בשר למרק (בשר שמן) – חתוך לקוביות קטנות.
  3. 2 בצלים גדולים קצוצים .
  4. 2 כרישות גדולות קצוצות.
  5. חתיכת דלעת (בערך 400 גרם) קלופה וחתוכה לקוביות גדולות.
  6. 6 גזרים קלופים וחצויים לאורכם לארבע מקלות, ואחר כך לחצי**.
  7. 250 גרם חומוס שהושרה לילה – אפשר בהחלט להשתמש בגרגרי חומוס מקופסא.
  8. ראש סלרי קטן קלוף.
  9. לפת אחת – חתוכה לאצבעות של סנטימטר רוחב (לא חובה)
  10. 5 קישואים קטנים – קליפה מגוררת בקלות, וחתוכים לשלושה.
  11. חצי ראש כרוב – חתוך לארבע חתיכות גדולות.
  12. 6 שיני שום גדולות קצוצות.
  13. צרור קטן פטרוזיליה קצוץ.
  14. צרור קטן כוסברה קצוץ.
  15. תבלינים – כפית גדושה כמון, כפית שטוחה כורכום, כפית גדושה פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה – לפני הטעם, כוסברה טחונה – רבע כפית, 2 תרמילי הל פתוחים, מלח, ופלפל שחור.
  16. ** מדליין היתה מרוקנת את ה"אמצע של הגזר"-" למה זי לא טוב".
אופן ההכנה
  1. מטגנים בסיר הכי גדול בבית את הבצלים עם שמן. לא לחסוך בשמן, קוסקוס הוא לא אוכל לדיאטה!!!
  2. משחימים את העוף בשמן מכל הצדדים.
  3. מוסיפים את כל הירקות וכל התבלינים, אם משתמשים בחומוס מקופסא – מסננים את המיים, שוטפים את הגרגרים ומוסיפים.
  4. מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך החומוס והבשר.
  5. משאירים טיפה מהכוסברה לקישוט על הצלחת.