חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק סרטנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק סרטנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
12 סרטנים כחולים, נקיים וחצויים
3 גזרים חתוכים לקוביות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 כוס יין לבן יבש
1 ליטר מים רותחים
בטמפרטורת החדר חמאה
2 עלי דפנה
1 כף פלפל אנגלי שלם
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. מחממים את מעט חמאה בסיר גדול (שיכיל 4 ליטר) ומטגנים את הירקות.
2. מוסיפים את הסרטנים ואת היין הלבן ומכסים את הסיר.
3. לאחר כ-2 דקות הופכים את הסרטנים (תוכלו לדעת אם הסרטנים מתבשלים טוב ע"י שינוי צבעם מכחול לאדום/כתום).
4. לאחר עוד 2 דקות - שהסרטנים התבשלו גם מהצד השני - מוסיפים את המים, עלי הדפנה והפלפל האנגלי השלם. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-15 דקות.
5. בעזרת מסננת מוצאים את הסרטנים ובעזרת סכין קטנה מוצאים את כל הבשר מהקליפה. מחזירים את הבשר לסיר. מבשלים עוד כ-5 דקות ומכבים את האש.
6. מפזרים מעל המרק את הפטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל. בתאבון.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון