חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק עדשים -בסגנון מצרי מקורי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל זה אימי ז"ל היתה שומרת בעיקר לימות החורף הקרים, כבר בכניסה לבית היה עולה באפי ניחוח מרק העדשים המתבשל, שהיה מגרה את תיאבוני גם אם לא הייתי רעב, את מרק העדשים המהביל נהגנו לאכול עם לחם לבן טרי ,טבול ורווי בתוך המרק, ולידו בצלחת נפרדת, בצל טרי חתוך לפלחים, שאותו היינו אוכלים יחד עם המרק, לא זכור לי כי אי פעם הסתפקתי בצלחת מרק עדשים אחת, בארוחה.
מרק עדשים -בסגנון מצרי מקורי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל זה אימי ז"ל היתה שומרת בעיקר לימות החורף הקרים, כבר בכניסה לבית היה עולה באפי ניחוח מרק העדשים המתבשל, שהיה מגרה את תיאבוני גם אם לא הייתי רעב, את מרק העדשים המהביל נהגנו לאכול עם לחם לבן טרי ,טבול ורווי בתוך המרק, ולידו בצלחת נפרדת, בצל טרי חתוך לפלחים, שאותו היינו אוכלים יחד עם המרק, לא זכור לי כי אי פעם הסתפקתי בצלחת מרק עדשים אחת, בארוחה.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס עדשים כתומות
2 ליטר מים
3 כפות שמן זית
2 כפות מרק עוף
2 שיני שום כתושות
1 כף כמון
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף רסק עגבניות
1 כפית פפריקה חריפה
1 בצל שלם (קלוף)
מלח ופלפל , לפי הטעם
אופן ההכנה
שוטפים היטב את העדשים, משרים במים קרים למשך שעה, מסננים ומעבירים לסיר בישול,
מוסיפים 2 ליטר מים חמים, את מרק העוף והבצל השלם, מבשלים על להבה בינונית למשך כ- 20 דקות, בודקים בעזרת מזלג אם הבצל כבר רך ומבושל, במידה וכן, מוציאים אותו מהסיר ומעבירים לצלחת עמוקה, מרסקים את הבצל בעזרת מזלג עד שמתקבלת עיסה דיסתית, מוסיפים לצלחת את השום הכתוש, הכמון, הפפריקה המתוקה והחריפה, רסק העגבניות, מלח ופלפל.
מחממים מחבת על הכירה, מוסיפים את שמן הזית, מעבירים את תכולת הצלחת למחבת, ומטגנים כ- 2 דקות, יש להיזהר שהשום לא ישרף, אחרי 2 דקות, מוסיפים למחבת מצקת אחת של מים מתוך סיר המרק, מערבבים ומביאים לרתיחה, מעבירים את תכולת המחבת לסיר העדשים, מערבבים ומביאים לרתיחה, טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך, מכבים את הלהבה.
בתיאבון
מגיש: emma
מקור:
שתף את המתכון