חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

מרק קטיפתי עם בצל תפוחי אדמה וגבינה כחולה
הוראות
מרכיבים
  1. 2-3 בצלים קצוצים
  2. 5-10 ענפי עירית קצוצים
  3. 2 תפוחי אדמה קצוצים
  4. כפית תימין טרי
  5. מלח
  6. פלפל שחור גרוס 2 ביצים
  7. 50 גר´ גבינה כחולה
  8. 900 מ"ל ציר ירקות
  9. 350 מ"ל שמנת
  10. שמן זית
אופן ההכנה
  1. מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה עד לקבלת קצף יציב. מקפלים בעדינות גבינה כחולה ועירית ומקררים. (שלב זה ניתן להכין מראש ולשמור במקרר יומיים- שלושה). את הקצפת המלוחה ניתן להגיש עם כל דג מאודה או ירקות טריים.
  2. בסיר כבד מזהיבים היטב את הבצל ותפוחי האדמה (מערבבים מפעם לפעם על מנת שתפוחי האדמה לא ידבקו לסיר). מוסיפים תימין, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטגן עד לריכוך תפוחי האדמה
  3. (כ – 10 דקות).
  4. מכסים במים ומבשלים כ – 15 דקות.
  5. מוסיפים ציר ירקות, מורידים מהאש וטוחנים את המרק. בודקים תיבול ובמידת הצורך מוסיפים מלח ופלפל.
  6. את שארית השמנת המתוקה מערבבים עם החלבונים. מביאים להשוות טמפ´ (יוצקים מעט מהמרק לתערובת תוך כדי ערבוב), מוסיפים למרק וממשיכים לטחון עד לקבלת קרם אחיד וקטיפתי.
  7. יוצקים את המרק לצלחות אישיות ומקשטים בכדור קצפת מלוחה ומעט עירית.