חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

מרק שעועית ובשר
מתאים במיוחד לעונת החורף. שעועית רגילה (לא מקופסה) ובשר לגולש.
הוראות
מרכיבים
  1. חצי קילו שעועית לבנה
  2. 1 פלפל אדום גדול (או גמבה)
  3. חצי קילו בשר בקר (לגולש)
  4. עצמות עם מח
  5. בצל אחד
  6. כף פפריקה
  7. עלי סלרי
  8. פטרוזיליה טריה
  9. 2 כפות אבקת מרק עוף קנור
  10. מלח ופלפל לפי הטעם
  11. ליטר וחצי מים
אופן ההכנה
  1. משרים את השעועית ללילה.
  2. לסיר מוסיפים שמן זית, מזהיבים את הבצל
  3. מגררים את הפלפל האדום (בפומפיה גסה), ומוסיפים לבצל.
  4. מוסיפים את הבשר והעצמות – וסוגרים את הבשר.
  5. מוסיפים את השעועית.
  6. מוסיפים ליטר וחצי מים (אפשר להוסיף עוד מים בסוף הבישול במידה והמרק סמיך מידי).
  7. אפשר לבשל בסיר לחץ 3/4 שעה או בסיר רגיל שעה וחצי.
  8. בסוף הבישול להוסיף את התבלינים, את עלי הסלרי ולבשל עוד כ- 10 דק'.
  9. דקה לפני שמכבים, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה (לא הכרחי).