חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק תפוחי אדמה וגבינה שווצרי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מרק יחודי לאזור אמנטאל אשר בשוויץ (משם באה הגבינה...) brיש לו טעם בהחלט יחודי בגלל הגבינה וגם בגלל החומץ (עליו אסור לוותר!!!!). brמומלץ לימים הקרים היות והמרק מעט "כבד". brבתאבון
מרק תפוחי אדמה וגבינה שווצרי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מרק יחודי לאזור אמנטאל אשר בשוויץ (משם באה הגבינה...) brיש לו טעם בהחלט יחודי בגלל הגבינה וגם בגלל החומץ (עליו אסור לוותר!!!!). brמומלץ לימים הקרים היות והמרק מעט "כבד". brבתאבון
הוראות הכנה
מרכיבים
1 קג תפוחי אדמה.
1 בצל.
2 כפות חמאה.
2 כרשות.
1.5 ליטר מרק מאבקת מרק.
2 גזרים.
1 כפית קמח לבן.
4 כפות שמנת מתוקה.
1 גבעול אזובית קצוץ (בערך כף).
2 כפות פטרוזליה קצוצה.
1.5 כפית חומץ בן יין.
אגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור.
250 - 300 גרם גבינת אמנטאלאר.
אופן ההכנה
יש לקלוף את הגזר ולחתוך לקוביות, את הכרשה לחתוך לטבעות קטנות ואת תפוחי האדמה יש לקלוף
ולחתוך לקוביות.
לקצוץ את הבצל ולהשחימו (קלות) בחמאה. להוסיף את הירקות אל הבצל ולצלות מעט.
להוסיף את המרק - ולהמתין (מידי פעם יש לערבב) כחצי שעה.
בשלב זה צריך ל"טחון" את המרק - אפשר להשתמש במעבד מזון או במיקסר יד ( או בשיטה הישנה והטובה - להעביר במסננת). ובחזרה לאש.
יש לערבב את הקמח עם השמנת המתוקה ולהוסיף למרק כמו כן את האזובית והפטרוזיליה.
להמשיך לבשל כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.יש להוסיף את המלח הפלפל ואגוז המוסקט לפי הטעם.
להוסיף את החומץ ממש לפני ההגשה.
מגישים בקערות מרופדות בפרוסות של גבינת אמנטאלאר ועליהן את המרק.
מגיש: shanshun
מקור:
שתף את המתכון