– למדידת כמויות החומרים במתכונים השונים, יש להשתמש בכלי המדידה המסופקים עם המכשיר.
– מומלץ להקפיד להשתמש בחומרי הגלם כאשר הם בטמפרטורת החדר.
– רצוי להקפיד להוסיף את המרכיבים לפי סדר הופעתם במתכון, נוזלים בתחתית כלי האפייה, לאחר מכן את החומרים היבשים, ולבסוף את השמרים.
– כאשר מוסיפים מרכיבים נוספים במהלך תוכנית האפייה, יש להוסיפם עם הישמע הצפצופים בגמר הלישה וההתפחה הראשונית. לעיתים דרוש לעזור לבצק לאסוף ו"לתפוס" את המרכיבים בעזרת מרית גומי או עץ. יש להיזהר לא להיתקל או להפריע לפעולת כנף הלישה של המכשיר.
– כאשר אופים לחם עם תוכנית השהייה, לא מומלץ להשתמש בחומרים העשויים להתקלקל מחוץ למקרר. (חלב, ביצה וכו')
– על מנת לשמור על פריכות קרום הלחם, יש להוציאו מהמכשיר מיד עם סיום האפייה, ולצננו ע"ג רשת.
– במידה ודרוש מוצר פרווה, ניתן להמיר חמאה – למרגרינה או שמן, ואבקת חלב לאבקת חלב פרווה, או להשמיטה כליל מהמתכון.
– פרטים נוספים על סוגי קמח, ניתן לקבל באתר שטיבל www.stybel.co.il
בהצלחה ובתאבון.
אופן ההכנה
לחם פסטו, קשקבל, צנובר ועגבניות מיובשות
תוכנית בסיסי – BASIC
חומרים:
310 מ"ל מים.
1 כף דבש.
1 כף אבקת חלב.
2 כפות שמן זית.
3 כפות פסטו.
1 כף עלי רוזמרין קצוץ.
4 כוסות שטיבל 2 קמח לחם.
41 1 כפיות מלח.
41 1 כפות שמרים יבשים.
עם השמע הצפצופים, (בגמר הלישה וההתפחה הראשונית) להוסיף:
31 כוס עגבניות מיובשות קצוצות.
21 כוס גבינת קשקבל פרמזן מגורד.
5 כפות צנובר קלוי.
לחם כפרי עם זיתים
תוכנית צרפתי FRENCH
חומרים:
300 מ"ל מים.
2 כפות סוכר חום.
2 כפות שמן זית.
21 3 כוסות שטיבל 3 קמח כפרי.
1 כף נבט חיטה.
41 1 כפיות מלח.
21 1 כפות שמרים יבשים.
עם השמע הצפצופים, (בגמר הלישה וההתפחה הראשונית) להוסיף:
לאחר גמר האפיה, מומלץ להשאיר את העוגה להתקרר במכונת האפייה למשך
כשעה.
חלה
תוכנית מתוק SWEET
חומרים:
43 כוס מים.
2 כפות סוכר.
1 שקית סוכר וניל.
41 כוס חמאה מומסת.
2 ביצים.
1 חלמון ביצה.
2 כפות אבקת חלב.
21 3 כוסות שטיבל 2 קמח לחם.
21 1 כפיות מלח.
3 כפיות שמרים יבשים.
לגיוון, ניתן להוסיף לבצק, עם השמע הצפצופים, צימוקים או אגוזים.
לחם תירס מהיר
* תוכנית מהיר מאד ULTRA FAST 1
חומרים:
1 כוס רוויון.
41 כוס חמאה מומסת.
1 ביצה טרופה.
2 כפות סוכר.
21 כפית מלח.
1 כוס קמח תירס (ממליגה).
1 כוס שטיבל 1 קמח רב תכליתי.
2 כפיות אבקת אפיה.
21 כפית אבקת סודה לשתיה.
בצק
תוכנית בצק DOUGH
בתוכנית בצק, ניתן להכין בצק שמרים ממתכוני אפיה שונים. בגמר תוכנית ה-DOUGH יש להוציא את הבצק מכלי הלישה. להעבירו לתבנית אפיה, ולהתפיחו עד להכפלת הנפח. להכניס את הכיכר לתנור שחומם מראש לטמפרטורה הרצויה.
כמו-כן, ניתן להכין קרואסונים, פיצה, לחמניות וכו'.
לחם אחיד
תוכנית כריך SANDWICH
חומרים:
330 מ"ל מים.
2 כפות סוכר.
2 כפות שמן.
3 כוסות שטיבל 3 קמח כפרי.
1 כוס שטיבל 2 – קמח לחם.
21 1 כפיות מלח.
21 1 כפות שמרים יבשים.
ריבת תות
תוכנית ריבה JAM
חומרים:
500 גרם תותים.
400 גרם סוכר.
לשטוף היטב את התותים, לחתוך לחצאים או רבעים כל תות (תלוי בגודל). להניח בכלי של מכשיר האפייה, ולשפוך מעל את הסוכר.
כאשר הריבה מוכנה, יש להכניסה לצנצנת מעוקרת וסגורה היטב.
לחם גזר וצימוקים
תוכנית עוגה CAKE
חומרים:
200 מ"ל מים.
41 מיץ תפוזים.
1 ביצה (מס' 1).
2 כפות אבקת חלב.
3 כפות שמן.
3 כפות דבש.
2 כוסות שטיבל 2 קמח לחם.
2 כוסות שטיבל 3 קמח כפרי.
1 כפית קינמון.
21 1 כפיות מלח.
21 1 כפות שמרים יבשים.
עם השמע הצפצופים, (בגמר הלישה וההתפחה הראשונית) להוסיף: