חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סחינה - חמין מרוקאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צ"לט מיזרחי מזרחי זה עדיין לא ברור איזה - יש הרבה מתכונים במזרח להלן גירסה אחת של חמין מרוקאי - לפי אהרוני
סחינה - חמין מרוקאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צ"לט מיזרחי מזרחי זה עדיין לא ברור איזה - יש הרבה מתכונים במזרח להלן גירסה אחת של חמין מרוקאי - לפי אהרוני
הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג בשר (שפונדרה או ברוסט) 2 כוסות חומוס מושרים במים למשך 3 שעות
8 ביצים קשות 1 כוס שעועית מושרית במים למשך 3 שעות
1 כף פפריקה מתוקה 8 תפוחי אדמה קלופים
מלח, פלפל שחור 1 בצל עם הקליפה
1/3 כוס שמן 2 תמרים מגולענים
לשקית החיטה:
½ כוס חיטה
4 כפות שמן
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור
לשקית האורז:
½ כוס אורז
4 כפות שמן
כפית כורכום
מלח, פלפל שחור
לקציצת השקדים:
100 גרם שקדים טחונים
¾ כוס פירורי לחם
1/3 כוס סוכר
1 ביצה
מעט אגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מסננים את החומוס ואת השעועית ושמים בתחתית הסיר. מניחים מעל את הבשר, הבצל, תפוחי האדמה והביצים הקשות. מוסיפים מים כדי כיסוי, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה מכסים ואופים בתנור למשך כל הלילה.
2. מכינים את החיטה: מערבבים את כל החומארים, מוסיפים 2 כוסות מים ושמים בשקית 'קוקי' , קושרים ומחוררים בחלקה העליון חור.
3. מכינים את האורז:מערבבים את כל החומרים, שמים בשקית 'קוקי' מוסיפים 2 כוסות מים, קושרים את השקית ומחוררים חור בחלקה העליון.
4. מכינים את קציצת השקדים: מערבבים את כל החומרים לעיסה. יוצרים נקניק. עוטפים בבד וקושרים.
5. את שתי השקיות ואת קציצת השקדים מוסיפים רק אחרי שבסיר אין כמעט נוזלים, סוגרים וממשיכים לבשל.
מגיש: בני
מקור:
שתף את המתכון