סטייק פריים ריב הנתח האולטימטיבי בצליה
אל הפריים ריב אפשר להתייחס כאל נתח אנטרקוט משובח, לחתוך אותו לסטייקים brאו לצלות אותו בשלמותו כמו רוסט ביף. לע (פריים ריב) – נתח משולב של אנטריקוט וצלע, brנצלה עם העצם. נתח מספר 13. שפיץ-צ'אך (פורטוגזית:Picanha) נחשב בברזיל למעדן br(ויקר שם יותר מהפילה).העצם העוטפת את הנתח, היא זו שעושה את כל ההבדל בינו לבין brשאר חלקי הפרה. ככלל, בישול עם עצם עדיף על בישול בלי עצם. brהעצם היא היחידה היודעת לווסת את החום לפי צרכי הנתח, והחום הוא זה שממיס brאת השומנים והדם, והם אלו שמעבירים בנתח את כוונות הבישול. brעצם הצלע העוטפת את נתח הפריים ריב צורתה כאות L. brתחתית האות היא רצפת הנתח. נוכחותה של הרצפה הקשיחה הזו לא תאפשר מעבר brסכין בין הצלעות וחיתוך הבשר לסטייקים לאחר הצלייה. brלכן מבקשים מהקצב שיסיר את רצפת הפריים ואת העצמות שנותרו מבקשים שינסר brלגובה של 5 ס"מ מעל פני הנתח ושינקה ויחשוף אותן. brכל שנותר עכשיו הוא הנתח שמצדו האחד ניצבות עצמות הצלעות המבהיקות. brנתח פריים ריב ממוצע שוקל 3-2.5 ק"ג, לאחר ליטוש קצבים. brבצלייה הוא יאבד כ-25% וישקול כ-2 ק"ג. אם נחלק ל-6, brכל נתח ישקול כ-350 גרם, כולל העצם. בניכוי משקל העצם יקבל כל סועד מאושר br 300 גרם פריים ריב.