מהדקים את הפלפל השחור הגרוס היטב לסינטה. סוגרים על מחבת לוהטת היטב מכל הכיוונים ומכניסים לתנור בחום של כ-200 מעלות למשך כעשרים עד עשרים וחמש דקות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון. לאחר שנח קצת זמן פורסים לפרוסות דקות ככל האפשר.
לאותה מחבת שופכים את החומץ הבלסמי ובעזרת כף עץ מגרדים את המשקעים שנוצרו. מוסיפים את היין האדום, רוטב הצ'ילי והסויה ומצמצמים על אש קטנה לכדי מחצית כמות הנוזלים. לאחר הצמצום מוסיפים את החמאה תוך ערבוב לקבלת רוטב סמיך ומבריק.
בקערות הגשה (4 מנות) מערבבים את הירקות (חסה, פטריות, צנוניות, נבטים) עם שמן הזית ומעט מלח. מניחים פרוסות סינטה מעל ויוצקים מהרוטב על הכל (ובמיוחד על הבשר). מגישים מיד.