שוטפים את התרד במים קרים ומייבשים (אפשר במייבש חסה). חותכים לרצועות ומטגנים במחבת ב-50 גר' חמאה במשך 3 דקות. מפוררים למחבת את גבינת הריקוטה ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים קורט אגוז מוסקט מגורר.
הכנת הבצק:
ממיסים 200 גר' חמאה. משטחים עלה פילו, מורחים על כולו חמאה. מניחים עליו עלה נוסף, מורחים שוב חמאה, ועלה שלישי – וגם עליו למרוח חמאה.
לערום במרכז העלה תלולית של מלית התרד והריקוטה. מקפלים את בצק הפילו סביב המלית כסלסלה, כאשר את החלק העליון מהדקים ביחד לסגירתה.
מכינים כך 3 מנות נוספות (סה"כ 2 "סלסלות פילו" למנת הגשה). מניחים על מגש אפיה עם נייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (טורבו) ואופים עד שעלי הפילו מזהיבים קלות – כ-20 דקות.
מגישים מיד – מומלץ להגיש עם סלט ירוק רענן ואגוזי מלך.