חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סקונס של מסעדת ולקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחמניות מתוקות מיוחדות לתה של שעת מנחה.
סקונס של מסעדת ולקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחמניות מתוקות מיוחדות לתה של שעת מנחה.
הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות קמח
½ כוס סוכר
קמצוץ מלח
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
קליפה מגורדת מ-1 לימון
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כוס צימוקים
¾ כוס רוויון
½ כוס שמנת מתוקה
2-3 כפות סוכר לקישוט
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה ל-190°c.
2. שמים במעבד מזון קמח, סוכר,מלח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומעבדים קצרות.
3. מוסיפים קליפת לימון מגורדת וקוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים רק עד קבלת תערובת פירורית.
4. מעבירים לקערה ומוסיפים צימוקים, רוויון ושמנת מתוקה. מערבבים רק עד קבלת בצק רטוב ודביק מאד. מעבירים למשטח מקומח היטב.
5. משטחים את הבצק, בידיים מקומחות על משטח מקומח, לעלה בעובי 2 ס"מ.
קורצים לעגולים בקוטר 5 ס"מ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מפזרים סוכר מלמעלה ואופים (190°c) במשך 20 עד 25 דקות, עד שפני הסקונס זהובים.
מגישים חם. חוצים ומורחים חמאה וריבה.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: מסעדת ולקה- ירושלים
שתף את המתכון