חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סשימי סלמון על קינואה ואצות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל קינואה עדין וארומטי עם פרוסות של סשימי סלמון
סשימי סלמון על קינואה ואצות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל קינואה עדין וארומטי עם פרוסות של סשימי סלמון
הוראות הכנה
מרכיבים
250 גר' פילה סלמון
1 כוס קינואה
4 כפות של אצות וואקמה (חתיכות)
2 כוסות מים רותחים
2 כפות סויה
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
10 כפות שמן זית
5 כפות נענע קצוצה
5 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 גבעול בצל ירוק
5 שיני שום
מלח/פלפל
מעט שמן סומסום
אופן ההכנה
קוצצים את הפטרוזיליה, הנענע והג'ינג'ר.
חותכים את שיני השום לפרוסות דקות.
מחממים בסיר 2 כפות שמן זית שמן זית, מטגנים את הגזר כדקה ומוסיפים את הקינואה. מטגנים לדקה נוספת ומוסיפים את פרוסות השום והג'ינג'ר הקצוץ, ולאחר כחצי דקה גם את חתיכות אצות הוואקמה, ולאחר מכן 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות. מסירים מהאש, מורידים את המכסה ומכסים במגבת ל-10 דקות נוספות.
בינתיים מטגנים את פילה הסלמון טיגון קצרצר במחבת טפלון עם 4 כפות שמן זית חם - חצי דקה מכל צד - ומסירים מהאש. חותכים לפרוסות סשימי של 1/2 ס"מ. הסלמון יישאר נא במרכזו, ועשוי בהיקף.
לאחר 10 דקות הצינון מוסיפים לסיר הקינואה את הפטרוזיליה, הנענע, 4 כפות שמן זית, מלח ופלפל לסיר. מערבבים בעדינות עם מזלג, כדי לא למעוך את הקינואה. מחלקים ל-2 צלחות הגשה, ופורסים את הסלמון מעל הקינואה.בוזקים כף סויה ומעט שמן סומסום לכל צלחת מעל הטונה, מקשטים עם בצל ירוק קצוץ. מגישים - בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון