חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגיות פטיר נוסח צנעה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגיות שומשום מלוחות מתוקות מדהימות
עוגיות פטיר נוסח צנעה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגיות שומשום מלוחות מתוקות מדהימות
הוראות הכנה
מרכיבים
כפית חילבה טחונה
100 גרם חמאה או מחמאה
100 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)
2 ביצים
2 כוסות מים
2 כפיות מלח
2 חופנים שומשום מלא + מעט לקישוט
1 כפית קצח
½ קילו קמח לבן
½ קילו קמח מלא
2 חופנים סוכר
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2. קולים במחבת את החילבה כ-15 שניות תוך ערבוב.
3. מוסיפים למחבת את החמאה/מחמאה והמרגרינה ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה.
4. שמים בקערת ערבוב גדולה את הביצים, מים, סוכר, מלח, שומשום, קצח, ואת תערובת החמאה המומסת. מערבבים היטב.
5. מוסיפים בהדרגה את שני סוגי הקמח אל הקערה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
6. קורצים עיגולים קטנים מהבצק ומשטחים בעדינות בעזרת הידיים לעובי של כ-2 ס"מ.
7. מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום ביד נדיבה.
8. מכניסים לתנור ואופים כשעה. מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים 10 דקות נוספות לייבוש.
9. מוציאים מהתנור ומצננים. מעבירים לצנצנת אטומה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: כרמלה
שתף את המתכון