חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגיית מקרונים קלאסית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פרחי שפים רבים הוגלו לקורסיקה עקב אי דיוקים בביצוע עוגייה קלאסית זו. למרות זאת, היא כל כך טעימה וממכרת, שמומלץ בכל זאת לנסות. את הנענע במתכון אפשר להחליף כיד הדמיון
עוגיית מקרונים קלאסית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פרחי שפים רבים הוגלו לקורסיקה עקב אי דיוקים בביצוע עוגייה קלאסית זו. למרות זאת, היא כל כך טעימה וממכרת, שמומלץ בכל זאת לנסות. את הנענע במתכון אפשר להחליף כיד הדמיון
הוראות הכנה
מרכיבים
225 גר' אבקת סוכר
125 גר' שקדים טחונים
100 גר' חלבון ביצה
25 גר' סוכר
תמצית נענע (להשיג בחנויות מתמחות)
לקרם פטיסייר נענע:
150 גר' חלב
150 גר' שמנת מתוקה
75 גר' סוכר
4 גבעולי נענע
2 תיונים של תה בטעם נענע
25 גר' קורנפלור
60 גר' חלמון ביצה
50 גר' חמאה
אופן ההכנה
1. טוחנים פעמיים את אבקת הסוכר והשקדים הטחונים במעבד מזון. מנפים.
2. מקציפים את החלבון ומוסיפים את הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב, אך לא קשה מידי.
3. מקפלים בעזרת מרית את החלבון המוקצף עם תערובת השקדים ואבקת הסוכר וממשיכים לערבב עד שהמסה נעשית מבריקה ונוזלת בצורה אחידה מהמרית.
4. בשלב זה ניתן להוסיף לתערובת מס' טיפות מצבע המאכל הרצוי, במקרה הזה- ירוק, וכן מס' טיפות תמצית נענע.
5. מזלפים את המסה עם שק זילוף, לעיגולים בקוטר כ-2 ס"מ. ומניחים לרבע שעה לפחות, עד שנוצרת קליפה על גבי המקרון.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות, כ- 7 דקות כשדלת התנור סגורה, ולאחר מכן עוד כ- 7 דקות כשדלת התנור מעט פתוחה, על מנת לאפשר לאדים לצאת.
8. מאכסנים בקופסה אטומה וממלאים רק למחרת.
אופן הכנת הקרם:
1. מבשלים יחד את השמנת, חלב, סוכר, נענע ותיונים לסף רתיחה. מסננים את הנענע והתיונים ומחזירים לסיר.
2. מערבבים היטב בקערה את הקורנפלור והחלמון.
3. שופכים אל תערובת החלמונים והקורנפלור את הנוזלים שהרתחנו, מערבבים היטב מחזירים לסיר. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד.
4. מכבים את האש, שופכים את הקרם המוכן לקערת המיקסר ומקציפים עד שהקרם נעשה פושר. אז, מוסיפים את החמאה בקוביות ומקציפים רק עד לקבלת קרם.
5. שופכים לכלי אחסון, עוטפים בניילון נצמד על מנת שלא יתייבש ומקררים עד לשימוש.
מגיש: יוסף ל
מקור: המתכון באדיבות הקונדיטורית אתי אייזן וקייטרינג שקדים
שתף את המתכון