חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת גבינה לימונית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת גבינה לימונית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
עוגת גבינה לימונית
(צילום: דורעם גונט)
החומרים (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
לבסיס:
180 גרם עוגיות בטעם לימון (למשל עוגיות חצי ירח פשוטות של מן)
50 גרם חמאה מומסת
למילוי הגבינה:
500 גרם גבינת שמנת 30% שומן
500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
2 כפות מיץ לימון + קליפה מגוררת דק מלימון אחד
לציפוי:
200 גרם שוקולד לבן
200 מ"ל שמנת חמוצה
כף מיץ לימון
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. טוחנים את העוגיות לפירורים במעבד מזון. מערבבים עם החמאה המומסת, משטחים ומהדקים לשכבה אחידה בתחתיתה של תבנית קפיצית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
2. חשוב מאוד להשתמש בתבנית בעלת סגירה הדוקה ואטומה לנוזלים, כדי שאפשר יהיה לאפות את העוגה באמבט מים בלי שנוזלים יחלחלו פנימה.
3. במעבד מזון מעבדים לתערובת אחידה את שני סוגי הגבינה, הסוכר, הביצים, המיץ וקליפת הלימון.
4. מניחים את התבנית בתוך תבנית מעט גדולה יותר, ויוצקים את הבלילה על תערובת פירורי העוגיות שבתחתית התבנית העגולה.
5. יוצקים אל התבנית הגדולה יותר מים רותחים שיגיעו עד לכמחצית גובה הבלילה שבתבנית הפנימית (בן מרי).
6. אופים בחום של 160 מעלות במשך שעה. כעבור שעה מכבים את התנור אך משאירים את הדלת סגורה ומניחים לעוגה להתקרר בתוכו למשך שעה נוספת.
7. מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים לה להתקרר לגמרי ואז מעבירים ללילה במקרר.
8. להכנת הציפוי, ממיסים את השוקולד על אדים ומערבבים אותו עם השמנת ומיץ הלימון.
9. יוצקים על העוגה ואז מנערים ודופקים קלות על משטח העבודה כדי ליישר את פני הקרם.
10. שומרים בקירור.
מגיש: dudu542
מקור:
שתף את המתכון