הוראות הכנה
מרכיבים
עוגת גבינה לימונית
(צילום: דורעם גונט)
החומרים (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
לבסיס:
180 גרם עוגיות בטעם לימון (למשל עוגיות חצי ירח פשוטות של מן)
50 גרם חמאה מומסת
למילוי הגבינה:
500 גרם גבינת שמנת 30% שומן
500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
2 כפות מיץ לימון + קליפה מגוררת דק מלימון אחד
לציפוי:
200 גרם שוקולד לבן
200 מ"ל שמנת חמוצה
כף מיץ לימון
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. טוחנים את העוגיות לפירורים במעבד מזון. מערבבים עם החמאה המומסת, משטחים ומהדקים לשכבה אחידה בתחתיתה של תבנית קפיצית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
2. חשוב מאוד להשתמש בתבנית בעלת סגירה הדוקה ואטומה לנוזלים, כדי שאפשר יהיה לאפות את העוגה באמבט מים בלי שנוזלים יחלחלו פנימה.
3. במעבד מזון מעבדים לתערובת אחידה את שני סוגי הגבינה, הסוכר, הביצים, המיץ וקליפת הלימון.
4. מניחים את התבנית בתוך תבנית מעט גדולה יותר, ויוצקים את הבלילה על תערובת פירורי העוגיות שבתחתית התבנית העגולה.
5. יוצקים אל התבנית הגדולה יותר מים רותחים שיגיעו עד לכמחצית גובה הבלילה שבתבנית הפנימית (בן מרי).
6. אופים בחום של 160 מעלות במשך שעה. כעבור שעה מכבים את התנור אך משאירים את הדלת סגורה ומניחים לעוגה להתקרר בתוכו למשך שעה נוספת.
7. מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים לה להתקרר לגמרי ואז מעבירים ללילה במקרר.
8. להכנת הציפוי, ממיסים את השוקולד על אדים ומערבבים אותו עם השמנת ומיץ הלימון.
9. יוצקים על העוגה ואז מנערים ודופקים קלות על משטח העבודה כדי ליישר את פני הקרם.
10. שומרים בקירור.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון