הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים
250 גר' גבינת מסקרפונה
3 חלבונים
1/2 כוס אבקת סוכר
1 כוס אספרסו או קפה חזק
1/3 כוס רום
12 בישקוטים חצויים לשניים
לזביונה:
6 חלמונים
2/3 כוס סוכר
קורט מלח
1/2 כוס שרי
אופן ההכנה
מכינים את הזביונה, מערבבים בסיר כפול המונח מעל מים ברתיחה עדינה את החלמונים, הסוכר, המלח והשרי, משתמשים במקצף יד ומקציפים בעדינות עד להסמכת התערובת כ-7 דקות, מסירים מהאש וממשיכים להקציף עוד 5 דקות, מעבירים את התערובת לכלי אחר מכסים את פני הזביונה בנייר שעווה ומכניסים למקרר לקרור.
מערבבים את הזביונה הקרה עם גבינת המסקרפונה בקערה, מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב וגמיש ומקפלים לתערובת.
מערבבים בקערה קטנה את הקפה עם הרום, טובלים שני חצאי בישקוטים בקפה ומניחים בתחתית גביע קינוח, יוצקים שכבת גבינה ומניחים עוד שני חצאים, יוצקים שכבה אחרונה וממשיכיםאת אותה פעולה בשאר הגביעים, מאחסנים את הגביעים במקרר עד להגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון