חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

"עוגת מוצארט" עוגת מוס מרנג הסימפוניה האולטימטיבית של הנס ברטלה
העוגה האולטימטיבית המשלבת קרם מוס מחולקת באמצעות מרנג אגוזים br ומה לא – מדהים מדהים מדהים brנוסטלגיה שלא פסה מעולמנו brמורכב אבל לא מסובך שווה כל רגע
הוראות
מרכיבים
  1. המרכיבים
  2. 500 גר' שוקולד מריר
  3. 300 גר' שוקולד לבן
  4. 100 גר' חמאה ללא מלח
  5. 2 מיכלים שמנת מתוקה
  6. 5 ביצים מס' 1 מופרדות
  7. 400 גר' אגוזי לוז לא קלויים ולא מומלחים
  8. 2/3 כוס סוכר
  9. ליקר תפוזים טוב
אופן ההכנה
  1. מכינים את הקרמים למילוי וציפוי:
  2. 1.קרם שוקולד מריר – ממיסים בסיר קטן 250 גר' שוקולד מריר ו-100 גר' חמאה עד לקבלת תערובת חלקה. להסיר מהאש להוסיף כף ליקר ולצנן מעט, לטרוף את החלמונים מעט ולהוסיף להם מעט מתערובת השוקולד ולערבב, להוסיף את תערובת החלמונים לשוקולד ולערבב לקבלת תערובת אחידה ללא גושים, להעביר לקערה ולכסות ולאחסן במקרר ל-3 שעות.
  3. 2.קרם שוקולד לבן – ממיסים בסיר קטן 300 גר' שוקולד לבן עם מיכל אחד שמנת מתוקה עד שמקבלים תערובת אחידה ללא גושים, מצננים, מעבירים לקערה ומכסים, מאחסנים במקרר ל-3 שעות.
  4. 3.קרם 3 – ממיסים בסיר קטן 250 ר' שוקולד מריר עם מיכל אחד שמנת מתוקה עד שמקבלים תערובת אחידה ללא גושים, מוסיפים כף ליקר, מצננים, מעבירים לקערה ומכסים, מאחסנים במקרר ל-3 שעות.
  5. 4.הכנת מרנג אגוזי לוז.
  6. מכינים 3 ניירות אפיה ומסמנים עליהם עיגולים בגודל תחתית תבנית 26.
  7. 5.קוצצים את אגוזי הלוז במעבד מזון עד לדרגה בינונית, לא לטחון!.
  8. 6.להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף ראשוני ולהוסיף את הסוכר ב-3 פעמים תוך כדי הקצפה עד קבלת קצף קשה ויציב, מוסיפים את האגוזים בתנועות קיפול לקצף עד לקבלת תערובת אחידה.
  9. 7.מניחים את ניירות האפיה על מגשי תנור הפוכים (החלק התחתון למעלה, לאפשר אפיה טובה יותר) ויוצקים על כל עיגול 1/3 מכמות המרנג, מורחים בשכבה אחידה על כל שטח העיגול שסומן, להשתדל לדייק ככל האפשר.
  10. 8.באם משתמשים בתנור טורבו יש לחממו לחום נמוך של 120 מעלות ולאפות את כל התבניות יחד למשך שעה.
  11. 9.בתנור רגיל יש להכניס כל תבנית בנפרד ולאפות כשעה, להקפיד שהמרנג לא ישרף. מוציאים ומצננים, מסירים את נייר האפיה בזהירות.
  12. 10.מוציאים את קערות הקרמים מהמקרר ומקציפים בעזרת מיקסר יד או עומד כל קרם בנפרד עד לקבלת קרמים בהירים וקצפיים. מתחילים בהקצפה עם הקרם הבהיר וממשיכים עם אותם מקצפים לשאר הקרמים.
  13. מרכיבים את העוגה
  14. 11.מניחים בצלחת עוגה את שכבת המרנג הראשונה ומצפים אותה בקרם השוקולד המריר.
  15. 12.מניחים עוד שכבת מרנג ומצפים בשכבת הקרם שוקולד לבן, מניחים את השכבה השלישית ומצפים בקרם השלישי מעל ובצדדים.
  16. 13.מניחים ניילון צמיד על העוגה ומאחסנים במקרר ל-4-3 שעות.