חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת נאפוליון (קרם שניט) מעשה ידי בית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

נאפוליון קרם שניט עוגה קלאסית עוד מימי נאפוליון בונאפרטה שטעמה לא brנס עד היום (זהירות לחולי קצפות לא ניתן לעמוד בפני זה)
עוגת נאפוליון (קרם שניט) מעשה ידי בית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

נאפוליון קרם שניט עוגה קלאסית עוד מימי נאפוליון בונאפרטה שטעמה לא brנס עד היום (זהירות לחולי קצפות לא ניתן לעמוד בפני זה)
הוראות הכנה
מרכיבים
בצק עלים לקרם-שניט
400 גר’ קמח
1 כוס מים קרים
50 גר’ חמאה
1 כפית מלח, מחוקה
1/2 כפית סוכר
1 כף חומץ
250 גר’ חמאה – לקיפול
מלית לקרם-שניט:
2 מיכלי שמנת מתוקה
2ו-1/2 כוסות חלב
2 חב’ אינסטנט פודינג, וניל
אופן ההכנה
בצק עלים לקרם-שניט:
1.מכניסים לקערת המיקסר את כל המצרכים ולשים בעזרת וו לישה במהירות איטית
עד קבלת בצק אחיד.
2.עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ-1/2 שעה.
3.מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי של 1 ס"מ ומניחים את החמאה, כשהיא
מכסה 2/3 משטח המלבן.
4.את ה-1/3 משטח הבצק שלא מכוסה בחמאה, מקפלים על החלק שמעליו החמאה
ואת היתרה מקפלים מעל בחזרה, כך שנוצר מלבן קטן יותר ולא רואים את החמאה
מבחוץ.
קיפולים :
5.את הבצק מקפלים עוד 3 פעמים באופן זהה, כשבתחילת כל קיפול, מרדדים את
הבצק למלבן ומקפלים באופן זהה 1/3 ל-2/3 ולבסוף סוגרים למלבן קטן יותר.
**בין קיפול לקיפול יש להכניס למקרר למשך 1/2 שעה.
6.את הבצק מחלקים ל-3 חלקים שווים (או ל-2, זאת לפי בחירה), ומרדדים כל
חלק לעלה בעובי של עד 1/2 ס"מ.
7.מניחים את עלה הבצק ע"ג תבנית אפייה שאותה יש להבריש במעט מים בפינות
ואופים בטמפ' של 180 מעלות למשך כ-40 דקות.
מלית לקרם-שניט:
1.מכניסים לקערת המיקסר את השמנת המתוקה והחלב ומיד לפני תחילת ההקצפה,
את האינסטנט פודינג ומתחילים להקציף במהירות בינונית במשך 2-3 דקות עד
קבלת קצף יציב.
הרכבת העוגה
מניחים עלה של בצק עלים אפוי על השולחן, מעליו שכבה של קרם (מחצית מהכמות), עוד עלה, לוחצים מעט, ממלאים בשאר כמות הקרם ובסוף עלה אחרון.
בוזקים מעל אבקת סוכר.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון