חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת פאי תפוחים בדבש חגיגית ומשגעת לראש השנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת פאי תפוחים מידיה של המגדנית הגדולה מכולם דליה מאיר
עוגת פאי תפוחים בדבש חגיגית ומשגעת לראש השנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת פאי תפוחים מידיה של המגדנית הגדולה מכולם דליה מאיר
הוראות הכנה
מרכיבים
ציוד:
תבנית פאי מתפרקת או תבנית עגולה 26 משומנת.
לבצק
1/2 3 כוסות קמח
1/2 שקית שמרית או 1/2 1 כף שמרים יבשים או 1/2 קוביית שמרים
2 ביצים
1/2 כוס סוכר חום או לבן
קורט מלח
50 גרם חמאה רכה
מיץ וקליפה מגוררת מחצי תפוז
2 כפות שמן
1/2 כוס חלב או מים פושרים
למלית
8 תפוחים קצוצים גס בבלנדר
100 גר` צימוקים
2 כפיות קינמון
מיץ מחצי לימון
3/4 כוס דבש
לקצף הביצים:
3 חלבונים
3 כפות סוכר
אופן ההכנה
לבצק
מכניסים לקערת המערבל חוץ מהחלב, מתחילים ללוש בוו לישה תוך הוספה
הדרגתית של החלב, ממשיכים ללוש במהירות בינונית כ-5 דקות נוספות
עד לקבלת בצק רך מאוד שאינו נדבק לדפנות.
לוקחים 1/3 מהבצק ומכניסים למקרר .
מתפיחים את שארית הבצק עד הכפלה.
למלית:
מבשלים את כל המרכיבים על אש נמוכה עד לקבלת תערובת רכה ללא נוזלים,
לערבב מדי פעם .
להשאיר על האש עד שכבר לא רואים ביעבוע של נוזלים ולכבות.
לקצף הביצים:
מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים מוסיפים לאט לאט את הסוכר וממשיכים להקציף עד ליציבות.
הרכבת העוגה
לחמם תנור לחום בינוני נמוך 165-170 מעלות.
מרדדים את הבצק לעלה בגובה 1/2 ס"מ אפשר קצת יותר ,מרפדים את התבנית. משטחים את תערובת התפוחים .
מוציאים את הבצק שהיה במקרר מחלקים לשלושה חלקים שווים מרדדים כל חלק למלבן ארוך , מגלגלים לרצועה וקולעים צמה מהשלושה.
מעטרים את שולי התבנית בצמת בצק ומורחים בחלמון שנשאר.
מורחים את קצף הביצים מעל למלית.
אופים למשך כ-35 דקות עד השחמה יפה.
מומלץ להגיש חם עם כדור גלידה
או עם מעט דבש ואגוזים קלויים מפוזרים..
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון