חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

עוגת פרג מיוחדת!
עוגת פרג מיוחדת ועשירת טעמים. מתאימה לאירוח חגיגי.
הוראות
מרכיבים
  1. 200 גר' חמאה רכה
  2. 1 כוס סוכר (200 גרם)
  3. 2 ביצים שלמות
  4. 4 ביצים מופרדות
  5. 1 כפית תמצית וניל טהור
  6. 100 גרם אבקת שקדים
  7. 200 גרם פרג טחון (יש לטחון יום-יומים לפני האפיה)
  8. אבקת סוכר לקישוט
  9. החומרים לרוטב שוקולד -אספרסו
  10. 2/3 כוס (150 מ"ל) שמנת מתוקה
  11. 1 כפית גבישי קפה נמס ("נסטלה"), מומסת בשתי כפות מים חמים או ½1 מנת אספרסו
  12. 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
  13. הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ משומנת
אופן ההכנה
  1. מחממים את תנור האפיה לחום בינוני נמוך (170 מ"צ).
  2. בקערת מיקסר, מקציפים את החמאה במהירות בינונית, בעזרת "וו הגיטרה" כ-5 דקות ,לקבלת
  3. תערובת קרמית רכה. מוסיפים ½ כוס סוכר בהדרגה, ומקציפים עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את 2 הביצים השלמות ו- 4 חלמונים בהדרגה, בזה אחר זה, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה, עד קבלת תערובת תפוחה וקלילה. מוסיפים את הוניל.
  4. בקערת מיקסר נקיה, מקציפים את 4 החלבונים לקצף לבן ויציב. בהדרגה מוסיפים את ½ כוס הסוכר שנותרה ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
  5. מערבבים 1/5 מן הקצף לתוך תערובת החמאה ולאחר מכן מערבבים את יתרת הקצף פנימה
  6. (התערובת תיראה אחידה, אבל לא חלקה). מקפלים פנימה את אבקת השקדים והפרג הטחון, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  7. מעבירים לתבנית ואופים 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים בתבנית על רשת 15 דקות. משחררים את הטבעת הקפיצית, וממשיכים לקרר עד צינון מלא.
  8. אופן הכנת רוטב שוקולד-אספרסו:
  9. בסיר בינוני שמים את השמנת עם הקפה (או האפסרסו) ומביאים לאט לסף רתיחה. מסירים מן האש , מוסיפים פנימה את השוקולד, משהים 1 דקה ומערבבים עד להמסה (אם השוקולד לא נמס , אפשר להחזיר לאש נמוכה ולערבב עד המסת השוקולד).
  10. אופן ההגשה:
  11. מפזרים אבקת סוכר מעל. מגישים כל פרוסת עוגה עם 1-2 כפות מהרוטב החם עם כדור גלידה וניל בצד.
  12. בתיאבון!