הוראות הכנה
מרכיבים
¾ כוס קמח מצה לעוגה,
¾ כוס קמח תפו"א,
100 גרם אגוזים כתושים,
6 ביצים,
1 כוס סוכר,
2 כפות קקאו,
1 אבקת קפה נמס,
50 גרם שוקולד מגורד,
1 כף ברנדי.
החומרים לקרם:
150 גרם אבקת סוכר,
3 כפות חמאה רכה,
1 כפית קפה נמס + מעט חלב (3 כפות), 1
1 כפית תמצית וניל.
תבנית עגולה 26 או מלבנית.
אופן ההכנה
מערבבים קמח מצה לעוגה + קמח תפו"א ומוסיפים אגוזים. מקציפים החלבונים עם ½ כוס סוכר עד לקצף קשה. בקערה נפרדת לערבב היטב את החלמונים עם ½ כוס סוכר ולהוסיף לתערובת ע"י בחישה בכף עץ את האגוזים המקומחים בקמח מצה + קמח תפו"א, הקקאו, קפה נמס, שוקולד וברנדי, ולכל זה להוסיף את קצף החלבונים בתנועת קיפול ויוצקים את הבלילה לתבנית אפיה משומנת או על נייר אפיה ואופים כ- 45-50 דקות בחום בינוני.
הכנת הקרם:
בוחשים היטב את כל החומרים עד שמתקבל קרם אחיד וחלק. מצפים את העוגה לאחר צינונה.
מגיש:
מקור: אוסף מתכונים אישי
שתף את המתכון