המתכון באדיבות קמיל רופ, קונדיטורית המסעדה הקטנטונת והשרמנטית של חנות brהספרים הידועה "Books for Cooks" בלונדון, בה מכינים עוגות נהדרות , מהטובות בעיר.
250 גרם שזיפים מיובשים מגולענים, חתוכים לחתיכות גסות
1 כף קמח (8 גרם)
אבקת סוכר לקישוט (לא הכרחי)/או כדור גלידת וניל
הכלים:
תבנית קפיצים בקוטר 24 ס"מ משומנת.
אופן ההכנה
1.מחממים את תנור האפיה לחום בינוני נמוך (170°C ).
2.ממסים את השוקולד בקערה מעל לסיר עם אדים (בן מרי). מסירים את הקערה מן האש ומניחים בצד לצינון.
3. במיכל מעבד מזון מקציפים את החמאה עם הסוכר החום, במשך כמה דקות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
4. מוסיפים פנימה את החלמונים, בזה אחרי זה, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הרום והשוקולד המומס. לאחר מכן מוסיפים את השקדים הטחונים ואבקת האפייה, ומעבירים את התערובת לקערה גדולה.
5. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים במהירות בינונית נמוכה לקצף רך. מגבירים למהירות בינונית ומקציפים לקצף יציב וגמיש. מקפלים את הקצף לתערובת העוגה ב-2 פעמים.
6. בקערה בינונית , מערבבים את חתיכות השזיפים עם הקמח עד שהם מצופים לגמרי בקמח.
מקפלים אותם לתערובת העוגה.
7. מעבירים לתבנית ואופים כ-45 דקות או קצת יותר , עד שקיסם עץ המוחדר במרכז העוגה יוצא כמעט נקי. מעבירים סכין קטנהוחדה סביב הדפנות להפריד את העוגה ומצננים צינון מלא
בתבנית על רשת.
בוזקים אבקת סוכר מעל לקישוט או מגישים עם כדור גלידת וניל.