חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת תפוחים מיוחדת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת תפוחים מיוחדת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
בצק:
3 חלמונים
1 כוס סוכר
1 מחמאה
1 קמח אסם תופח (375 גר') או 3 כוסות קמח+1 אבקת אפיה
למילוי התפוחים:
1 קג' תפוחים חמוצים
סוכר לפי הטעם
2 סוכר וניל
2 כפות מיץ לימון
צימוקים למי שאוהב
קינמון למי שאוהב
1 שמנת מתוקה
אגוזי מלך קצוצים גס לקישוט
אופן ההכנה
1. להכין בצק ולהשהות ללילה במקרר.
2. לקלף את התפוחים ולחתוך לשמיניות.
3. לאדות בסיר סגור,התפוחים מגירים נוזל וזה מרכך את התפוחים מהר יותר.
4. להוסיף סוכר לפי הטעם ואת יתרת המרכיבים.
5. לאדות עד שהתפוחים רכים לדאוג שלא ישארו הרבה נוזלים (לשפוך החוצה)ולצנן.
6. לרפד תבנית אפיה בשני שליש מהבצק ולאפות 10 דק'.את השליש הנותר להכניס לפריזר.
7. להניח את מילית התפוחים על הבצק האפוי.
8. לגרד את שליש הבצק הנותר בפומפיה גסה על התפוחים.
9. לאפות בחום בינוני 45 דק'-בחלק התחתון של התנור-לבצק יש נטיה להשחים מהר.
10. לצנן בתם האפיה
11.להקציף שמנת מתוקה +1 כף סוכר למרוח מעל העוגה.
12. לפזר אגוזי מלך קצוצים גס לקישוט.
מגיש: דובשן
מקור:
שתף את המתכון