חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף בלימון כבוש ארטישוק וחומוס מעדן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צלי עוף בלימון כבוש ארטישוק וחומוס מעדן
עוף בלימון כבוש ארטישוק וחומוס מעדן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צלי עוף בלימון כבוש ארטישוק וחומוס מעדן
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות גרגירי חומוס, מושרים למשך הלילה
1/4 כוס שמן זית
8 כרעי עוף טרי
5 שיני שום קלופות ופרוסות
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
2 בצלים קצוצים
5 -6 שורשי ארטישוק ירושלמי קלופים וחצויים
1/2 כוס כוסברה, קצוצה
עלים מ-2 גבעולי רוזמרין
5 -6 עלי מרווה קצוצים
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
3 כפות לימונים כבושים
1 כף כורכום
אופן ההכנה
אופן הכנה
* מסננים את החומוס, ומבשלים בסיר גדול עם מים כשעה או בסיר לחץ 10 דקות.
* בשמן זית משחימים את חלקי העוף מכל הצדדים, מעבירים לצלחת. מוסיפים
לסיר את השום, הפלפל, הבצל והארטישוק הירושלמי ומטגנים רק עד שהם
מתחילים להזהיב.
* מחזירים את העוף לסיר, מערבבים, ומוסיפים את הכוסברה והרוזמרין והמרווה,
מלח ופלפל, הלימונים הכבושים והכורכום. מערבבים, ומטגנים 2 דקות.
מוסיפים את גרגירי החומוס, ומערבבים. מוסיפים כוס אחת של מים, מביאים
לרתיחה, מכסים היטב ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות, עד שהעוף עשוי.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון