חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

"עוף על אורז" בסגנון חלאבי-רוז ע- דגאג
רוז ע- דג'אג' – עוף על אורז בליווי שקדים קאשיו וצנוברים brמאכל חלאבי (סורי) מדהים טעים מאוד וחגיגי
הוראות
מרכיבים
  1. 1 עוף שלם
  2. 200 ג"ר בשר בקר טחון
  3. 1 בצל שלם מקולף
  4. 1 בצל קצוץ
  5. כפית קינמון
  6. 1 כפית מלח
  7. 2 כפות שמן זית
  8. 2 כפיות פלפל שחור גרוס עבה
  9. 1 כפית קארי
  10. קמצוץ ציפורן
  11. 1/2 1 כוסות אורז
  12. 100 ג"ר צנובר
  13. 50 ג"ר שקדים
  14. 50 ג"ר קאשיו
אופן ההכנה
  1. 1.שמים עוף (שלם או חלקים) בסיר עם מים – מרתיחים, שופכים ומסננים
  2. ומכניסים שוב עם מים נקיים + בצל + מעט מלח + קינמון – מביאים לרתיחה
  3. ומבשלים.
  4. 2.כשהעוף מוכן – מסננים (לא לזרוק את הנוזלים) מפרקים את בשר העוף , חותכים
  5. לרצועות ומניחים בצד. עם מעט מהנוזלים – שיישאר מעט חם.
  6. 3.בסיר נפרד מטגנים את השמן זית + בצל קצוץ דק + מעט בשר טחון+ פלפל
  7. שחור, מעט קארי , וקמצוץ הציפורן ומאדים היטב עד שהבצל שקוף זהוב והבשר
  8. מאבד את הצבע האדום
  9. 4.מוסיפים אורז + מים של המרק שבו התבשל העוף (חישוב של 1 כוס אורז +
  10. אחד וחצי כוס נוזל) מערבבים היטב , מביאים לרתיחה, בודקים תיבול ואם חסר
  11. מוסיפים מעט מלח. לבשל בסיר סגור כשהמכסה עטוף במגבת.
  12. 5.בינתיים קולים במחבת קטן מעט שמן זית+ צנובר+שקדים+קאשיו ומטגנים
  13. מעט.
  14. כשהאורז מוכן מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים מעל את רצועות העוף ומקשטים עם תערובת הצנובר/קאשיו שקדים.