חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עלי גפן ממולאים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מקפלים את שולי העלים פנימה כך שיכסו את המלית. מגלגלים כל עלה מן הבסיס כלפי הקצה, ליצירת חבילה קטנה והדוקה.
עלי גפן ממולאים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מקפלים את שולי העלים פנימה כך שיכסו את המלית. מגלגלים כל עלה מן הבסיס כלפי הקצה, ליצירת חבילה קטנה והדוקה.
הוראות הכנה
מרכיבים
למלית:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
רבע כוס צנוברים
כוס אורז מבושל
רבע כוס צימוקים
2 כפיות עלי נענע קצוצים דק
מלח ופלפל
לעטיפה:
60 עלי גפן כבושים
2 כפיות שמן זית
אופן ההכנה:
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל עד להזהבתו. מוסיפים את הצנוברים והאורז, ומטגנים-מערבבים כשתי דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את הנענע והצימוקים. מתבלים במלח ובפלפל.
2. שמים את עלים בקערה, מוסיפים מים רותחים, משרים לדקה ומסננים. מרפדים תחתית סיר בעלים הקרועים והעבים (כעשרה עלים).
3. ליתר העלים קוטמים את הגבעול וממלאים אותם: מניחים כפית מן המלית בבסיס כל עלה. מקפלים את שולי העלים פנימה כך שיכסו את המלית. מגלגלים כל עלה מן הבסיס כלפי הקצה, ליצירת חבילה קטנה והדוקה.
4. עורכים בשכבה דחוסה וצפופה את העלים הממולאים בסיר, כשהקצה כלפי מטה. ניתן לערוך שכבה שנייה, אם יש צורך. יוצקים אל הסיר מעט מים, לגובה של ס"מ מהקרקעית, ומזלפים שתי כפות שמן.
5. מבשלים עד לרתיחה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ- 50 דקות.
מגיש: mellow
מקור:
שתף את המתכון