חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פאטה כבד עוף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה ראשונה משגעת - מומלץ להגיש עם קונפיטורת פירות כלשהי, או אפילו להכין לבד ריבת בצל.
פאטה כבד עוף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה ראשונה משגעת - מומלץ להגיש עם קונפיטורת פירות כלשהי, או אפילו להכין לבד ריבת בצל.
הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר' כבד עוף טרי מנוקה
3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
שקית ג'לטין
6 כפות חמאה
4 שיני שום כתושות
חצי כוס ברנדי
מלח, פלפל גרוס גס
אופן ההכנה
במחבת, מטגנים את הבצל עם כף חמאה. לאחר דקה מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עד שהבצל מוזהב. מוסיפים את הכבד ומטגנים עד שהכבד כמעט מוכן (שיישאר מעט ורוד במרכזו). ממליחים, מפלפלים ומורידים מהאש - מניחים בצד שיתקרר.
בסיר קטן נחמם את הברנדי עד שכמעט ירתח ואז נוסיף ג'לטין תוך כדי ערבוב (כדי שלא ייווצרו גושים). נוסיף לתערובת הבצל והכבדים יחד עם שארית החמאה ונערבב.
לאחר שהתערובת התקררה מעט, נטחן אותה במעבד מזון עד שנקבל מחית ללא גושים.
נרפד תבנית מסוג "אינגליש קייק" בנייר פרגמנט ונשמן אותו. נשפוך את מחית הכבד, נסגור עם ניילון נצמד ונקרר למשך הלילה.
נגיש את פאטה הכבד בפרוסות, לצד לחם או טוסט וריבה כלשהי.
בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון