בחלק מהקונדיטוריות נוהגים לטחון את כל המאפים הישנים שלא נמכרו, ולהוסיף למלית הפרג. br מלית פרג אכן דורשת פירורים יבשים כדי לספוח חלק מהנוזלים, brאבל אנא טירחו להכין אותם בעצמכם – שקדים טחונים או פירורי ביסקוויטים br יהיו מצויינים ותמיד עדיף לדעת מה יש בפנים
4-5 כפות שקדים טחונים או פירורי ביסקוויטים (40-50 גרם)
1 תפוח עץ, קלוף ומגורר גס
לזיגוג:
ביצה טרופה עם כף מים
אופן ההכנה
הכנת רשת הבצק והקלתית:
1. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומשטחים ל"פיתות". עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
3. מרדדים חצי מהבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי ½ ס"מ, חותכים לרצועות ברוחב 2 ס"מ (שישמשו להכנת הרשת) ושומרים במקרר. אם יש לכם שבלונה ליצירת רשת, מניחים עליה את הבצק, מרדדים מלמעלה ליצירת הדוגמא, ומעבירים את רשת הבצק (על רשת השבלונה) למקפיא.
4. מרדדים את יתרת הבצק (כולל השאריות מיצירת הרשת) לעיגול בעובי ½ ס"מ ומרפדים את התבנית. דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט, ובינתיים מכינים את המלית.
הכנת מלית הפרג:
1. מחממים חלב וסוכר לסף רתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש, מוסיפים דבש וחמאה ומערבבים עד להמסה.
2. מצננים לטמפ' החדר (התערובת תהיה דלילה יחסית, וזה בסדר).
3. מברישים את שולי הקלתית בביצה טרופה ומניחים מעל את רשת הבצק הקפואה (או מסדרים את רצועות הבצק בצורת שתי וערב). מברישים את הרשת בביצה וממתינים דקה-שתיים, שהבצק יפשיר ויתרכך מעט. מהדקים בידיים את הרשת לשולי הקלתית, ונפטרים מעודפי הבצק בשוליים.
4. אופים כ-25 דקות, עד שרשת הבצק זהובה. מצננים ומגישים.