חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פאי רועים שיכור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל בשר עסיסי וארומטי שבושל בישול איטי בבירה משובחת, מכוסה בפירה עדין ועשיר brואפוי בתנור עד לפריכות - פשוט תענוג לחיך!
פאי רועים שיכור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל בשר עסיסי וארומטי שבושל בישול איטי בבירה משובחת, מכוסה בפירה עדין ועשיר brואפוי בתנור עד לפריכות - פשוט תענוג לחיך!
הוראות הכנה
מרכיבים
לבשר:
1 ק"ג בשר בקר או טלה (כתף או צוואר)
50 גר' חמאה
¼ כוס שמן זית
500 מ"ל כוסות בירה אדומה (טובורג רד, ניוקאסל וכו')
4 בצלים גדולים קלופים
6 שיני שום קצוצות
4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
5 גזרים גדולים, חתוכים לקוביות
6 גבעולי סלרי קצוצים
¼ כוס כוסברה קצוצה
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
½ כפית פלפל שחור גרוס
מעט מלח
¼ כפית קימל טחון
1 כפית טימין מיובש
לפירה:
2 ק"ג תפוחי אדמה לבנים
6 חלמוני ביצים
100 גר' חמאה
קורט מוסקט טחון
מעט מלח
פלפל לבן טחון דק
לקישוט (לא חובה) - 100 גר' גבינת צ'דר מגוררת ומעט פפריקה
אופן ההכנה
1. הכנת הבשר (מומלץ להכין אפילו כמה שעות מראש):
חותכים את נתח הבשר לקוביות גולאש גדולות. מחממים את שמן הזית והחמאה בסיר כבד על אש גבוהה וסוגרים את קוביות הבשר עד השחמתן. מוציאים לכלי צדדי.
קוצצים דק את הבצל ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים את העגבניות, הסלרי, הגזרים והשום. מטגנים יחד שתי דקות ומוסיפים את הבשר לסיר. לאחר דקה מוסיפים פנימה את רסק העגבניות וחצי כוס בירה ומנמיכים את האש.
מוסיפים לתבשיל את הכוסברה, הקימל, הטימין, הפלפל והמלח. מוסיפים את הבירה, מביאים לבעבוע על אש בינונית ומנמיכים את האש. מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים וחצי. בוחשים מדי רבע שעה. לאחר מכן מסירים מהאש. מקררים את התבשיל במקרר כדי שבשלב הבא הפירה לא ישקע לתוכו.
2. הכנת הפירה:
מבשלים את תפוחי האדמה הקלופים במים עם מעט מלח עד שיתרככו (כ-20 דקות). מסננים היטב ומעבירים לתבנית בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות כדי לייבש את תפוחי האדמה. לאחר מכן מעבירים לקערה, מוסיפים את החמאה, את 6 חלמוני הביצה, מעט מוסקט טחון, מלח ופלפל לבן. מועכים היטב בממעך תפו"א (לא לטחון בבלנדר, אבל למעוך היטב כדי שלא יהיו גושים).
3. הכנת הפאי:
קוצצים את הבשר שבושל לנתחים קטנים. ניתן להכין בכלי מוגן אש (פיירקס) לכל הסועדים או בכלים חסיני אש אישיים: מניחים שכבה מתערובת הבשר, ומזליפים למעלה בזהירות (כדי לא לערבב) שכבה מהפירה. עושים מספר נקבים על מזלג בשכבת הפירה, מפזרים מעט גבינת צ'דר ופפריקה מתוקה, ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני. אופים כחצי שעה (לפעמים צריך מעט יותר), עד שהפירה מקבל גוון פריך ושחום קלות. מגישים - בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור: עצמי
שתף את המתכון